Вицепрезидентът Илияна Йотова увери, че заедно с президента Румен Радев

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова увери, че заедно с президента Румен Радев
Коментари Харесай

Илияна Йотова и Румен Радев нямат желание за създаването на политически проект

Вицепрезидентът Илияна Йотова увери, че дружно с президента Румен Радев са самостоятелни и могат да изричат мнението си. Всичко зависи от индивида, който заема поста в президентската институция. Нашата отговорност значително се изчерпа до това да даде мандат за сформиране на държавно управление с четири партии. Коалицията не е лека, само че не сме никакво изключение, разяснява Йотова пред Българска национална телевизия. 

Според нея би трябвало да се създадат политиките, които събират интереса на хората. Коалицията не е единствено аритметичен общ брой и е добре, че Българска социалистическа партия влезе в ръководството. Участието на Българска социалистическа партия в държавното управление ще бъде сполучливо, счита Йотова. 
В словото си Радев регистрира изтощителната битка, която е водил
В деня на встъпването си в служба президентът Румен Радев произнесе тирада, в която още веднъж заприказва за отстояването на суверенитета, зак...
Прочети повече
Вицепрезидентът не се интересува от връзките на президента с другите политически водачи. Такъв сериал не ми е забавен и всичко това, което сме правили за 5 години, сме го правили в името на хората. Аз и в този момент не съм доста спокойна за това, което става в Българска социалистическа партия и Българска социалистическа партия не е онази партия, която има шансове да бъде политическата фигура номер едно, посочи Йотова. 

" За нероден Петко не желая да приказвам и няма предпочитание за какъвто и да било план, нагледахме се на доста планове ", сподели Йотова в отговор на въпрос дали президентската институция готви нов ляв политически план, който да постави завършек на " Позитано " 20. 

За Йотова е по-важно да има резултати в обединението, а не кой какво прави вътре в нея. На вицепрезидента има неща в обединението, които не и подхожда, като би трябвало малко по-голяма подреденост в посланията и в дейностите на министрите. 

" Много данайци ще се опитат да забият ножа в обединението, ще има и доста хора, които ще смъкват звезди на ръководството, ще има съперници, съпротива и за това виждам с готовност да се подкрепя обединението, да се прави по този начин, че положителните решения да бъдат взети час по-скоро ", безапелационна бе Илияна Йотова. 
Румен Радев ще бди над страната и ще е президент на всички българи
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова публично встъпиха в служба в техния втори мандат с публична гала през днешния ден...
Прочети повече
Тя изясни, че доста неща се научават за 5 години и на президентската двойка и е било доста мъчно през първия мандат. Според нея Бойко Борисов не се е интересувал какво се случва отвън страната и по какъв начин се гради българският външен имидж. Народното събрание беше изпразнен от всякакво наличие от държавното управление на ГЕРБ, уточни Йотова. 

По думите ѝ когато от ръководещата коалиция се намерят верните решения, то тогава моделът на остарялото ръководство ще се разгради самичък по себе си. Ако има визия по какъв начин ще наподобява България след няколко години, остарелият модел ще си замине самичък, сподели Йотова. 

Ако има политическа воля за това, Йотова счита, че напълно скоро страната ще се възвърне. 

Във връзка с връзките НАТО-Русия, Йотова уточни, че сегашната позиция се споделя от болшинството български жители. Черно море би трябвало да остане свободна територия, само че никакви задължения в друга посока, прикани Йотова. 
Румен Радев и Илияна Йотова встъпват в служба за втория си мандат
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще встъпят в служба за втори мандат с публична гала през днешния ден на пл. „...
Прочети повече
Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР