Вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че не вижда мястото на българските

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че не вижда мястото на българските
Коментари Харесай

Илияна Йотова не вижда мястото на общините в актуализацията на бюджета

Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели, че не вижда мястото на българските общини в готвената от държавното управление актуализация на бюджета. Йотова регистрира това като неточност и акцентира, че чака централната власт да я поправи.

Вицепрезидентът взе участие в откриването на 35-ото съвещание на Общото заседание на Националното съдружие на общините.

Пред кметовете вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че локалната власт е най-важната в страната и акцентира, че в готвената актуализация на бюджета общините не са сътрудник на държавното управление.

„Централната власт не желае в задоволителна степен или изобщо да се допита до това какво е вашето мнение. Отчитам това като неточност, тъй като няма по-добри екипи по места, които по-добре да знаят проблемите на хората и да бъдат подсказани на централната власт най-важните решения“.

За Йотова не е ясно по какъв начин централната власт взаимодейства с локалната по Плана за възобновяване.

„Чувам, че една част от средствата, които ще дойдат в България, финансовите средства по Плана за възобновяване ще отидат за покриване на ограниченията за актуализацията на бюджета, първо, аз не знаех дали това ще бъде позволено от Европейската комисия, дали да бъде това един рисков казус, за който също би трябвало да се вземе вашето мнение, тъй като тези пари са за друго – те са за стопанска система и за развиване, а не за попълване на дупки“.

Йотова благодари на общините за метода, по който са се справили с проблемите с бежанската вълна от Украйна.

„Точно вие, не централната власт. Аз съм сигурна, че ще се оправим отсега нататък, от време на време и макар централната власт“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР