Вицепрезидентът Илияна Йотова и българи, работещи в сферата на световната

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова и българи, работещи в сферата на световната
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова проведе онлайн среща с работещи в киноиндустрията

Вицепрезидентът Илияна Йотова и българи, работещи в областта на международната киноиндустрия, са разискали благоприятни условия за взаимни планове, осведомят от прессекретариата на президента.

Срещата е част от самодейността на Илияна Йотова - " Народността не пада там дето,знанието живей ".

Как българското кино строи мостове към целя свят, сред българите в България и българите в чужбина, по какъв начин творчеството им да бъде по-познато в родината разискаха от Калифорния Стефан Апостолов, режисьор и продуцент на кино лентата „ България в четири сезона “; Пенка Кунева, композитор на кино музика и създател на музиката на кино лентата „ Ага “; Петро Душков, продуцент, музикант и създател на продуцентска къща „ Хитър Петър “; актрисата Мария Бобева.

От България в срещата се включиха шефът на Държавния културен институт към министъра на външните работи Снежана Йовева, шефът на Българската национална филмотека Антония Ковачева, ръководителят на Съюза на българските кино дейци Милко Лазаров и Алекс Алексиев, артист и продуцент в платформите за българско кино и спектакъл NO BLINK и Gledam.bg.

Участниците в срещата споделиха за своите планове и акцентираха нуждата от повече поддръжка от българската страна за активността им, както и желанието си за по-широкото й разпространение. Вицепрезидентът Йотова уточни, че в модифицирания вид на Плана за възобновяване и резистентност е отделено справедливо внимание на културата.

Отново беше декларирано утвърждение за подкрепяната от вицепрезидента концепция за основаването на Български народен културен институт по образеца на " Гьоте институт ", " Сервантес " и други

Участниците в срещата поздравиха вицепрезидента за самодейността й, която дава опция за основаване на контакти, които да прераснат в ползотворно съдействие.

„ Имаме потребност от вашия взор извън към света на България. Важна е за всички в България вашата оценка “, акцентира Илияна Йотова.

Срещите от самодейността „ Народността не пада там, дето знанието живей “ не престават с българи в чужбина, работещи в бранша на осведомителните технологии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР