Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост във Варна на регионалната среща

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост във Варна на регионалната среща
Коментари Харесай

Вицепрезидентът уважи регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ във Варна

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше посетител във Варна на районната среща на клубовете „ Млади възрожденци “ от Североизточна България. Срещата беше отдадена на 150-годишнината от обесването на Васил Левски. В Първа езикова гимназия в морската столица възпитаници четоха есета за Апостола на свободата, показаха етюди, свързани с живота и делото му, както и музикални осъществявания, оповестиха от президентската пресслужба.

„ Благодаря ви, че учите децата на същинска обич към България, а не на кресливо патриотарство. Вие освен посявате семената на познанието, а възпитавате дребни хора, които на следващия ден като огромни ще развиват България. Възпитавате у тях самочувствието, че са българи, наследници на огромна и славна просвета, на един народ, заченат от книжовност, словесност и нематериалност, че имат страна, основала и популяризирала славянската цивилизация “, обърна се вицепрезидентът към преподавателите.

Тя посочи какъв брой сложна е задачата им в днешния световен свят без граници. „ За да бъде сполучлив, човек би трябвало да знае корените си, своята еднаквост и да се гордее с нея “, уточни Йотова.

Вицепрезидентът поздрави ръководителя на Общобългарския комитет „ Васил Левски “ Васил Василев за всеотдайността и родолюбивата активност. „ За страдание, малко управници знаят какъв брой доста вършиме за нашите деца. Дейността ви се нуждае от поддръжката на страната “, съобщи Илияна Йотова. „ Трябват ни просветени и грамотни управници, за които българското обучение е най-важно “, акцентира вицепрезидентът.

Към учениците Йотова се обърна с думите: „ Гордейте се, че сте българи. Помнете величавата персона Левски, от дълго време надскочил времето си. Идеите му за независимост, тъждество, самостоятелен и еднакъв с европейските нации български народ, са настоящи повече от всеки път. Ако го четем по-често, само че не по обвързване, и го разбираме, през днешния ден ще вземаме верните решения. Запомнете завета му – каквото и да правиш, да се обещаеш на отечеството ”.

По-рано вицепрезидентът беседва с ръководителите на клубовете „ Млади възрожденци “ от Североизточна България. В диалога бяха разисквани пропуските в учебниците по история, както и опитите за пренаписването на българската история.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР