Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата

...
Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата
Коментари Харесай

Валери Симеонов: И да вземем нови изтребители, няма кой да ги кара

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила предлага отсрочване на модернизацията на армията. Това излиза наяве от оповестената стенограма на съвещанието на държавното управление от понеделник.

Валери Симеонов се афишира против това идната година да бъдат отпуснати целевите 230 милиона лв. за пазаруване на изтребители.

"Аз моля да не се поддържа бюджетът в частта за 230 милиона годишно за пазаруване на нови самолети ", споделя Валери Симеонов. Той позволява че модернизацията може да стартира в един по-късен стадий, тъй като даже и да бъдат взети нови изтребители "нямало кой да ги кара ". Вицепремиерът се афишира против пазаруването на "нови военни играчки " при съществуването на проблеми в екипа на хората. Симеонов евентуално има поради водачите от авиобаза Граф Игнатиево, които преди седмици отхвърлиха да излетят.

Валери Симеонов се афишира и против целевото разпределяне на 400 милиона лв. за рационализация на Военноморските сили.

На съвещанието военният министър Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила признава, че има закъснение в плановете за рационализация, само че предизвестява, че прекъсването на плановете значи да не се направи нищо в идващите пет-шест години.

През 2016 година Народното събрание с болшинството на ГЕРБ утвърди тригодишната рамка за финансиране на модернизацията. Тя към момента не е анулирана, защото държавното управление и Народното събрание не са одобрили новото предложение за финансиране на Каракачанов. В същото време комисията по защита утвърди на първо четене бюджета на армията. За модернизацията на пехотата към момента няма разчетени пари. Увеличението от към 100 милиона лв. ще бъде за набиране на нови военнослужещи, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР