Вицепремиерът Валери Симеонов (Обединени патриоти) подаде сигнал до Инспектората към

...
Вицепремиерът Валери Симеонов (Обединени патриоти) подаде сигнал до Инспектората към
Коментари Харесай

Симеонов поиска проверка за почтеност на шеф на съд в Бургас заради отменяни актове на заведения

Вицепремиерът Валери Симеонов ( " Обединени патриоти " ) подаде сигнал до Инспектората към Висшия правосъден съвет против изпълняващия длъжността ръководител на Административния съд в Бургас Панайот Генков, заяви държавната осведомителна работа.

Валери Симеонов желае инспекторатът да ревизира честността на съдията и да откри дали е оказвал напън, директно или индиректно въздействие върху негови подчинени магистрати. От известието се схваща, че причина за сигнала са станали произнасяния на съдии от Административния съд за анулация на авансово осъществяване и анулация на актове на Националната организация за приходите-Бургас, за противозаконна активност в заведения и нощни заведения по българското Черноморие. Не оказва се нищо за претекстовете на магистратите при вземането на съответните решения. Валери Симеонов пояснява тези решения като неприемливо саботиране от страна на представители на правосъдната власт на дейностите на органи на изпълнителната власт против извършители на законите.

Искането му също по този начин е да се откри дали са налице дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт, както и дали с дейностите си, ръководителят на Административния съд компрометира достойнството на съдията и специалността в обществото, се споделя в известието.

В началото на юли Валери Симеонов даде поръчка, че ще се концентрира в битката с нарушаванията по Черноморието от притежатели на заведения и противозаконни сергии. Той се разгласи за възбрана на така наречен алкохолни турове и за строги наказания против нарушение на публичния ред и даже уточни какви са методите да бъде затворено едно заведение. В изявление пред Българска национална телевизия в сряда вицепремиерът описа за Генков, като го дефинира за " абсурден ". Симеонов заяви, че наскоро инспектори на Национална агенция за приходите съставили актове на 79 заведения за прекъсване на активността им поради открити голям брой нарушавания. Оказало се, че всички тези актове са паднали в съда. Най-фрапиращото съгласно вицепремиера е, че в един от случаите актът паднал. още преди инспекторите да стигнат до Бургас, където да го внесат в съда. Това станало с решение на съда преди в него да са постъпили документите. Тази обстановка Симеонов дефинира като воюване на страната с страната. " Ето за какво тази правосъдна система би трябвало да бъде доста съществено изменена час по-скоро ", заключи той.

Панайот Генков бе назначен за изпълняващ длъжността ръководител на Административния съд – Бургас през април, по предложение на ръководителя на Върховния административен съд Георги Колев. Името на Генков нашумя преди години около абсурда с " бедните " магистратски родственици, получили право на градеж в Приморско. През 2010 година се потвърди, че през 2004 година щерка му Ваня Генкова, тогава студентка, се е записала в община Приморско, а скоро по-късно получила като извънредно нуждаеща се право на градеж върху 430 кв.м. на Буруната в града против 1 677 лева По-късно извънредно нуждаещата се от жилище студентка построява хотел и продава жилищата на татко си, а след това те са продадени на предприемачи с каузи, решавани точно във Върховен административен съд, в това число от отделението на татко ѝ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР