От 200 до 5 хил. лв. ще са глобите за

...
От 200 до 5 хил. лв. ще са глобите за
Коментари Харесай

Царево вече прие наредба за глобите при нерегламентирано къмпингуване

От 200 до 5 хиляди лева ще са санкциите за нерегламентирано къмпингуване в Царево, реши общинският съвет през днешния ден, заяви БНР. Приемането на нова разпоредба бе подбудено от анулация на досегашната, по която се постановяваха санкции и на плажуващите към " Корал ". По време на съвещанието се стигна и до остра замяна на реплики сред съветници и къмпингуващи, които участваха, предава държавното радио

През седмицата Народонот заседание утвърди промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които забрани дивото къмпингуване. В резултат в София започнаха митинги.

В общински терени ще може да се къмпингува единствено след издадено позволение и те би трябвало да са с такава цел, а за частни се желае разрешение от притежател, което да е нотариално заверено и показано в общината.
Адвокат Дончо Бораджиев от " Да запазим Корал ", разяснява, че наредбата опонира на редица закони. " Приемат текст, който опонира на Конституцията, на Закона за нормативните актове ". По верме на съвещанието на него не му е дадена думата и той напуща съвещанието.

" Не къмпингувате диво и свободно. Вие живеете, в границите на няколко месеца, на територия, която не е ваша. И ние не сме длъжни да ви чистим и да ви плащаме разноските ", разгласи Стела Кюмюрджиева от ГЕРБ

" Община Царево в никакъв случай не е била срещу къмпирането. За да няма проблеми, би трябвало да има някакви правила ", разгласи кметът Георги Лапчев.

Наредбата беше призната с съвсем цялостно болшинство, къмпингуващи се готвят да я нападат в съда, показва медиата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР