Вицепремиерът обяви какво ще предприеме държавата спрямо Български пощи.Ефективно управление

...
Вицепремиерът обяви какво ще предприеме държавата спрямо Български пощи.Ефективно управление
Коментари Харесай

Вицепремиерът Константинова: Ще преобразим Български пощи, всеки клон ще е и гише за административни услуги

Вицепремиерът разгласи какво ще предприеме страната по отношение на " Български пощи ".

" Ефективно ръководство е преводът на залегналия на Запад термин good governance – положително ръководство. Това е по-ефективното ръководство на човешките запаси в администрацията, на вътрешните процеси. Тази задача е обвързвана с дигитализация на тези процеси, на оптимизацията на регистри и на едно транспарантно ръководство в доста по-добро партньорство с бизнеса и гражданския бранш ", уточни пред предаването " Директно " по " България Он Еър " вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова.

Един от акцентите на по-ефективното ръководство пада върху споделените услуги.

" Държавната администрация в действителност е разграничена на две – обща и профилирана. Специализираната администрация е там, където се случват политиките, а общата – хората, които обслужват процесите да вървят вярно. Тези процеси умерено могат да бъдат споделени. България е №4 в света като аутсорсинг дестинация и това ноу-хау го има, и е време да влезе в администрацията ", изясни вицепремиерът пред Bulgaria ON AIR.

Първата огромна промяна на Константинова ще се случи още януари, когато ще бъде основано първото споделено звено за човешки запаси. С него новите министерства няма да има потребност да основават свои звена.

" Ще спестим ходенето от гише на гише посредством повсеместен реинжинеринг на процесите. Вместо да си вземате половин ден отпуск, с цел да правите шест услуги на шест разнообразни места, ще можете на едно гише да извършите една услуга ", посочи тя. 

Част от оптимизацията на администрацията включва и напълно нова идея на  " Български пощи ", които попадат под ресора на Константинова. Тя има намерение да превърне пощите в място, където да се оферират и административни услуги. 

" Имаме визия за цялостна рационализация, цифровизация и смяна въобще на концепцията за " Български пощи ". Едно от огромните преимущества на " Български пощи " е огромната им клонова мрежа и това в действителност е лицето на страната в дребните обитаеми места. Това, което желаеме да създадем, е да ги трансформираме да могат да дават и административни услуги – да могат да са медиатори на безусловно всички услуги, които се дават в другите звена на администрацията ", разгласи вицепремиерът.

" Това едно гише в действителност да бъде в пощата. Всичко, което имате да си свършите с страната, да може " Български пощи " да бъде медиатор ", добави тя.

Срокът за промяната е в границите на 2022 година По думите ѝ тя е дълго чакана, тъй като ще извърши със смисъл пощите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР