Вицепремиерът и министърът на външните работи Мария Габриел ще бъде

...
Вицепремиерът и министърът на външните работи Мария Габриел ще бъде
Коментари Харесай

Габриел ще открие конференция за външнополитическата стратегия

Вицепремиерът и министърът на външните работи Мария Габриел ще бъде хазаин на конференцията „ Многополюсен свят и външнополитическа тактика: провокации и вероятности пред България “.

Конференцията ще се организира през днешния ден в Дома на Европа от 10 часа. Инициатор и хазаин е вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Това е третата конференция за външнополитическата тактика. Целта на форумите е при създаването на документа, очертаващ правилата и задачите на българската външна политика да бъдат взети под внимание предложенията на оптимално необятен кръг от специалисти и представители на науката, политическите среди, гражданското общество, младежите.

Основни представители на третата конференция, която е ориентирана към европейския опит и експертиза в сферата, ще бъдат Стефано Санино, общоприет секретар на Европейската работа за външна активност към Европейската комисия, Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017 и Йордан Божилов, ръководител на Софийски конгрес за сигурност.

„ Изготвянето на национална външнополитическа тактика е предизвикателство и опция. Документът ще подчертае позицията на България на интернационалната сцена, акцентирайки нейния принос за мира, сигурността и съдействието на районно, европейско и световно равнище “, разяснява вицепремиерът Габриел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР