В Русия две седмици преди 9 май започнаха масово да

...
В Русия две седмици преди 9 май започнаха масово да
Коментари Харесай

Руските власти отменят парада на техниката, авиацията и Безсмъртния полк на 9 май

В Русия две седмици преди 9 май започнаха всеобщо да анулират празнуването на Деня на успеха, оповестява currenttime.tv. Няма да има паради, салути и шествия на " Безсмъртния полк ". В болшинството райони на Русия повода, която се акцентира е " Сигурността на жителите ".

В Москва ще има шествие, само че с ограничавания, военната техника ще бъде в пъти по-малко спрямо други години - единствено 75 единици (през 2021 година те са били 200). Това е броя, посочена от министъра на защитата Сергей Шойгу, а на процедура тя може да е доста по-малко, оповестява медията и напомня, че през 2023 година той е заречен в парада да вземат участие 125 единици, а в последна сметка те били едвам 50.

Според изданието, повода е, че на парада нормално се показват " най-новите разработки ", които обаче не са доставени на фронта и управляващите желаят да избягнат рецензия по този мотив.

През 2023 година тържественото шествие е траяло едвам към 45 минути в това число речта на Владимир Путин, а през 2022 година - първата на войната против Украйна, то е била час и половина.

От 2022 година е анулирана и авиационната част на парада.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР