Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил
Коментари Харесай

Възобновяват строежа на ГКПП в белоградчишкия проход Кадъ боаз

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил писмо до сътрудника си Виолета Комитова, министър на районното развиване и благоустройството. В него той обосновава предлагането за обновяване на строителните действия на нов граничен контролно-пропускателен пункт в региона на село Салаш (България) – Ново корито (Сърбия), оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
През последните месеци по граничните пунктове на страната ни с Република Сърбия се следи струпване на моторни транспортни средства и в двете направления. Сред аргументите за това са прецизните инспекции, осъществявани на външната за Европейския съюз граница от българските гранични управляващи. Едно от решенията на зародилия проблем е построяването на новия граничен контролно-пропускателен пункт.
Строежът на наша територия е стартират преди 7-8 години, само че макар осъществените огромен размер строително-монтажни работи и разходвания финансов запас, той е спрян. От своя страна Република Сърбия е изпълнила уговорките по контракта за разкриване на нов Граничен контролно-пропусквателен пункт в прохода "Кадъ боаз ".
Възможността за обновяване на строителството е разисквана и на среща на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков със сръбския му сътрудник Александър Вулин, който е удостоверил единодушието на Сърбия за разкриване на пункта в осъществяване на контракта.
Завършването на новия граничен пункт ще даде опция за отклонение на леките и леко-товарни коли и други пътнотранспортни средства и ще разтовари трафика на работещите все още гранични контролно-пропускателни пунктове, прецизираха от Министерството на вътрешните работи. В допълнение ще съкрати доста пътя към Белград и ще улесни пътуването на сръбските жители към България.

*Снимката е илютративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР