Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, заедно с

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, заедно с
Коментари Харесай

Мария Габриел на среща с българската общност във Вашингтон: САЩ са стратегически партньор за България

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, дружно с министрите на правораздаването доцент доктор Атанас Славов и на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, се срещнаха с българската общественост във Вашингтон.  Събитието се организира в Посолството на Република България. Това осведомиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Мария Габриел управлява българската държавна делегация, която ще вземе присъединяване във  Втората сесия на Стратегическия разговор сред Република България и Съединени американски щати на 25 септември.

В срещата с българската общественост взеха присъединяване и зам.министрите – Атанас Запрянов-на защитата и доктор Георги Ангелов- на нововъведенията и растежа.

Домакин на събитието бе посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов. Той благодари на  вицепремиерът и българската делегация за срещата и акцентира смисъла на продължаването на стратегическия разговор България-САЩ.  

„ Бих желала да подчертая, че единствено 4 месеца след съставянето на това държавно управление ще има втора сесия на стратегически разговор със Съединени американски щати. За мен  и всички мои сътрудници това партньорство  е един от  целите ни “, съобщи вицепремиерът Мария Габриел.

Тя уточни, че задачата на разговора е да има съответни стъпки за подсилване на стратегическото партньорство в основни области като правосъдната промяна, върховенството на закона и  борбата  с корупцията,  ефикасното противопоставяне на дезинформацията, съдействието в  областта  на защитата, стопанската система и енергетиката.

“България има капацитет за водачество в региона на нововъведенията. Темата ще бъде един от акцентите в разговора със Съединени американски щати, тъй като дава позитивни вероятности за развиване на гениите и в двете страни “, съобщи Мария Габриел.

Вицепремиерът акцентира, че държавното управление работи в екип за постигането на поставените цели. Тя моли към присъстващите да се включват при образуването на политики и вземането на решения като акцентира,че разчита на техните опит, хрумвания и  сериозно мислене.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР