Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК Вера Йоурова от България: Ще направя всичко възможно България да влезе в Шенген

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова.  По време на диалога си те още веднъж са разискали приемането на България в Шенгенското пространство. Мария Габриел напомни, че през месец септември тази година Европейската комисия е взела решение за преустановяване на Механизма за съдействие и инспекция за България, а Йоурова даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да убеди Австрия и Нидерландия да позволен страната ни в Шенген .

Йоурова е в България по покана на Мария Габриел за присъединяване в първата годишна среща на Балканския парламентарен конгрес. Тя съобщи, че полемиката ще укрепи върховенството на правото.

" Много съм признателна за самодейността, тъй като не става въпрос единствено за използване на писаното право, а за разговор. Трябва да приказваме за конституционно-правните въпроси на европейско ниво и по какъв начин те се съпоставят с страните членки, както и нуждата от естетика сред тях. Именно това е задачата на днешната демонстрация тук в София ", съобщи Вера Йоурова, зам. ръководител на Европейска комисия.

Събитието събра представители на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Румъния, Северна Македония, Турция, Хърватска и Черна гора. А участниците подписаха Меморандум за учредяването му. На срещата присъстваше и министъра на правораздаването на България доцент други Атанас Славов. Той също беседва със заместник-председателя на Европейска комисия, като съобщи, че задачата на конституционните съдилища е да усилват гласа на европейските полезности. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР