Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна
Коментари Харесай

Коста Рика черпи от опита на България за миграцията

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна в Ню Йорк с министъра на външните връзки и вероизповеданията на Коста Рика Мануел Вентура Роблес.

Захариева изрази готовността на страната ни за усилване както на двустранния политически разговор, по този начин и на междурегионалния разговор по линия на Европейски Съюз и Общността на страните от Латинска Америка и Карибите.

Министър Роблес прояви интерес от опита на страната ни и на Европейския съюз в региона на миграцията поради обстоятелството, че Коста Рика е преди всичко в Латинска Америка като дестинация за мигранти - регистрирани са 386 000 чужденци, като те са главно от Никарагуа.

От Министерството на външните работи показват, че дипломатическите връзки с Коста Рика са открити на 9 октомври 1970 година, а до 1977 година в Сан Хосе действа българско комерсиално посланичество. От 2011 година в страната има български почетен консул.

С двойно по-малка територия от тази на България и население от към 4 милиона души сега Коста Рика е една от най-стабилните в политическо и икономическо отношение страни в Централна Америка. България внася от Коста Рика главно банани и кафе. По публични данни в страната живеят 138 българи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР