Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и още

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и още
Коментари Харесай

Захариева: Само с обединени усилия може да се справим с промените в климата и с тероризма

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и още близо 60 външни министри от целия свят участваха в събитие в Организация на обединените нации, на което бе основан Алианс за мултилатерализъм, оповестява пресслужбата на външно министерство.

Целта на самодейността на Германия и Франция е да се сътвори мрежа от сходно мислещи страни, който да работят взаимно за укрепването на полезностите на Организация на обединените нации и на справедливото съдействие, учредено на избрани правила, правила и полезности като демокрацията, свободата, спазването на правата на индивида, върховенството на закона. Алиансът за мултилатерализъм е открит за присъединение за всички страни, които имат вяра в многостранността.

Към момента не се възнамерява основаването на нова организация или одобряването на нов формат за дискусии; акцент се слага върху поддръжката за Организация на обединените нации "като значим международен мотор на многостранността. "

"Имаме единствено един свят и не може да си позволим да вършим неточности. Предизвикателства като климатичните промени, нарушаванията на човешките права и тероризма не могат да бъдат решени от една страна. Само с обединени старания имаме късмет.

Мултилатерализмът не е абстракция и няма опция ", сподели Екатерина Захариева пред сътрудниците си. Тя добави, че България същински има вяра в изгодите от интернационалното съдействие.

Алиансът за мултилатерализъм ще работи по няколко тематични посоки - киберсигурност, климат, сигурност и битка със смъртоносните самостоятелни оръжия, към които се числят и дроновете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР