Вицепремиерът и министър на регионалното развитие на Румъния Паул Станеску

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие на Румъния Паул Станеску
Коментари Харесай

Министър Нанков иска нов мост между Русe и Гюргево

Вицепремиерът и министър на районното развиване на Румъния Паул Станеску и българският му сътрудник министър Николай Нанков оповестиха готовността на двете страни за създаване на трети мост над река Дунав.

Завишеният трафик и развиването на интернационалния кулоар номер 9 дефинира нуждата местоположението на новото оборудване да е сред Русе и Гюргево, сподели министър Нанков.

Той заяви, че през юли ведомството му ще внесе в Министерския съвет план за смяна на меморандума сред държавните управления на България и Румъния, в който ще бъде прибавен втори мост сред Русе и Гюргево.

Освен второ оборудване при Русе са планувани и мостове сред Никопол и Турну Мъгуреле и Силистра - Кълараш. Регионалният министър уточни, че румънският му сътрудник е предложил да се търсят средства от европейските фондове. Другите благоприятни условия са публично-частно партньорство или смесено финансиране по линия на държавните бюджети на двете страни.

Вече има деклариран интерес от китайски вложители за огромни инфраструктурни обекти в България, уточни Нанков.

„ Има към този момент декларирани китайски планове освен за втори мост край Русе, само че за автомагистралата Русе - Велико Търново и свързването й с тунела под Шипка в автомагистрален габарит “, сподели министърът. Той уточни, че за автомагистралата ще се обезпечава финансов запас по линия на бъдещата тол такса – т.е. от държавния бюджет.

В днешния Ден на река Дунав двамата министри откриха галерия с най-хубавите фрагменти от състезанието на българското районно министерство „ Една река - десетки божествен кътчета “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР