Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова даде

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова даде
Коментари Харесай

Нинова: Искам да обявим една добра новина, засягаща над 1,5 милиона домакинства - падат цените на дъвата за огрев

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова даде брифинг, на който разгласи, че е свалена цената на дървата за огрев.

" Искам да обявим една добра вест и още едно изпълнено заричане. То визира над 1,5 млн. семейства, които употребяват дърва за огрев. Ограничаваме медиаторите и падат цените на дървата за отопление. Започват да работят 17 склада в Държавните ловни стопанства – дървесината за огрев ще се продава на цената на извличане ", сподели тя. 

По думите на вицепремиера напълно скоро броят на тези хранилища ще се усили до 56. „ От тези хранилища ще се извозват дървата до домовете на хората, които ще ги използват. Ограничаваме медиаторите, които натоварват цената и които купуват дървата, с цел да ги препродават и за други цели ”, акцентира тя, представена от " Нова телевизия ".

„ С тази мярка с изключение на налична цена се подсигурява, и че ДГС-тата ще имат дърва. Освен това стартира и акция по наемане на служащи, които да добиват самата дървесина. ДГС ще стартират и процедура по закупуване на техника, за рандеман на дървесината. За задачата имаме потребност от помощ от кметовете по места, които би трябвало да изготвят описите с нуждаещи се от дърва за огрев ”, уточни Нинова.

„ Това е пилотен план, който стартира с тези 17 склада. В идващите седмици ще бъдат открити и останалите в регионите, където има засилено ползване на дърва за огрев. Целта е да подсигуряваме доставките освен за този приключващ отоплителен сезон, само че и идващия. Искам да подчертая, че се касае единствено за локално население, само че не и за търговци ”, акцентира от своя страна министърът на земеделието Иван Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР