Витамините са вещества, които са незаменим фактор в човешкото хранене.

...
Витамините са вещества, които са незаменим фактор в човешкото хранене.
Коментари Харесай

5 вредни ефекта от предозирането с витамин D

Витамините са субстанции, които са незаместим фактор в човешкото хранене. Ако в организма липсва някакъв детайл, здравословното положение ще се утежни. Витамин D принадлежи към по този начин наречените калцифероли и въздейства върху минералния метаболизъм и построяването на костната конструкция.

Липсата на този детайл води до съществени последствия. Дефицитът се отразява отрицателно върху образуването на кости и имунитета, както и върху развиването на сърдечно-съдови патологии и честотата на респираторни болести. Последствията са изключително съществени в детството, когато дефицитът предизвиква рахит, защото калциферолът предизвиква усвояването на калция.

В тялото синтезът на витамин D се реализира в кожата с присъединяване на слънчева светлина. Затова от време на време е задоволително да се разхождате на открито при хубаво време, с цел да компенсирате дефицита. Не си коства да приемате медикаменти безотговорно, защото калциферолът в несъразмерни количества не е безвреден. Според експертите, в случай че се употребява погрешно, се натрупва в тялото и става отровен.

Повишени равнища на калций в кръвта
Как да попълним неналичието на витамин D без медикаменти
Ендокринологът Татяна Бочарова споделя за продуктите, които ще оказват помощ отчасти да се запълни дефицитът на витамин D в организма, пи...

Хиперкалциемията е положение на остатък на калций в човешкото тяло, което предизвиква неконтролиран банкет на витамин D. Това е доста рисково разстройство – бъбреците не могат да се оправят с отделянето на минерала, има възприятие за непрекъсната жадност, постоянно уриниране, загуба на вкус, повръщане, запек и даже занимателен напредък при децата. В изключително тежки случаи минералът се отсрочва в тъканите.

Проблеми с бъбреците

Възможно е увреждане на бъбреците с друга тежест. Особено внимание би трябвало да се отдели на хора с повредена бъбречна функционалност.

Стомашно-чревни проблеми

Прекомерният банкет на витамин D се отразява отрицателно на действието на червата и стомаха. Намалява апетита, задържане на изпражненията, повръщане и коремната болежка.
Тези признаци с ушите издават недостиг на значим витамин
За вярното действие на организма е належащо да си набираме всекидневно редица значими субстанции. Дефицитът на единствено едно от тях мож...

Проблеми с костите

Парадоксално, макар че калциферолите са в основата на построяването на костната конструкция, техният остатък предизвиква увреждане на костите. Витамин D забавя усвояването на детайла К2, което може да докара до понижаване на костната маса.

Чувстват се зле

Излишъкът от калций се отразява отрицателно на благосъстоянието на индивида. Появяват се недоволства от непрекъсната отмалялост, болки в корема, липса на вкус, незаинтересованост, повръщане и главоболие.

Излишъкът от минерали и витамини в организма е недопустимо и рисково събитие. Не би трябвало снизходително да се отнасяте към приемането на видимо безобидни медикаменти. Не се самолекувайте, това може да коства здравето ви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР