Витамин В12 неслучайно е наречен супер витамин. Той участва в

...
Витамин В12 неслучайно е наречен супер витамин. Той участва в
Коментари Харесай

Косопад и увредена коса: как помага витамин В12

Витамин В12 неслучайно е наименуван супер витамин. Той взе участие в виталните процеси на всички органи, а косата също е орган

Витамин В12 е изключително ефикасен за възобновяване на повредена от мраз и слънце коса, както и от въздействието на хлорираната вода в басейните, които постоянно се употребяват през студения интервал. Допълнителна екстра е усъвършенстваната пигментация.

Витамин В12 работи на клетъчно равнище, прави косъма по-здрав, тъй като му оказва помощ да се храни по-качествено. При дефицита му в организма косата става суха, без искра, засилено пада, появява се пърхот. Приемането му като добавка през горещите месеци е целесъобразно, тъй като ядете по-малко месо.

С витамин В12 може да си приготвите възстановяващи маски

Те заздравяват кератиновия пласт на косъма. За да получите оптималната изгода, му изберете подобаваща компания. Витамин В12 е несъответстващ с витамините С, Е, В1 и ВЗ. Но се комбинира чудесно с В6 .

Течните ампули са най-удобни, тъй като се смесват доста добре с останалите съставни елементи. Витаминът не търпи никаква термична обработка, губи дейните си свойства. Всички съставки на маската би трябвало да са със стайна температура.

Тя се нанася на измита коса, леко подсушена с забрадка. С масажиране се втрива в корените и се разнася по дължината. След това затоплете с шапка и забрадка. Оставете да работи не по-малко от 30 минути. После измийте. Ако в маската няма маслени съставни елементи, не използвайте шампоан. Ако се постанова, той в никакъв случай не би трябвало да е с протеини. Ще подобрите резултата, в случай че най-после изплакнете с запарка от лайка или коприва.

Маската се нрави през 10 дни, по-често не е належащо. Създадената защитна обвивка на косъма работи две седмици. Курсът е от 10 процедури, по-късно се почива 2 месеца.

Смесете по 1 ампула витамини В12 и В6. Разредете с 30-40 мл. физиологичен разтвор. Втрийте доста добре в корените и измийте с билкова запарка. При прекомерно суха коса използвайте лайка, а за мазна – коприва.

Маската с кафяви морски водорасли възвръща повредена коса доста добре

В аптеката се продават на прахуляк. Залейте 2 с.л. водорасли с 3-4 с.л. минерална вода. Оставете да набухне, по-късно прибавете ампула витамин В12. Нанесете на косата и из- и мийте след половин час. Много добре работи при суха коса и пърхот.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР