Витамин B12 е толкова важен, че неговата липса може да

...
Витамин B12 е толкова важен, че неговата липса може да
Коментари Харесай

10 признака, че страдаме от липса на витамин B12

Витамин B12 е толкоз значим, че неговата липса може да докара до тежки затруднения, утежняване качеството на живот и даже гибел. Проблемът при неговото разкриване е в това, че той може да се изявява със същите признаци като на други болести и това да подведе даже лекуващия доктор.

Заболявания като множествена склероза, деменция, алцхаймер при възрастните, да вземем за пример, или аутизъм при децата са част от диагнозите, с който може да бъде комплициран. Държа да отбележа, че с изредените заболявания дадох единствено няколко образеца, а опциите са много повече.

От дефицит може да страдат всички възрастови групи, като стартираме от новородени, та стигнем до хора в дълбока напреднала възраст.

Рискови групи са – хора над 60 г, новородени, кърмени от майки вегетарианки и веганки, автоимунни разтройства, фамилна анамнеза на пернициозна анемия, приложимост на някои медикаменти, хора, подложени на влияние на диазотен оксид – божествен газ.

Защо страдаме от дефицит?

Две са главните аргументи – хранителни дефицити и неспособност за асимилиране на B12.

Защо се открива мъчно?

Много постоянно заболяването се открива мъчно заради объркването на признаците с тези на други болести или замаскирането на недостига – доста храни и добавки са обогатени и съдържат фолиева киселина, което ни дава неверни индикатори при кръвните проучвания, също по този начин признатата долна граница е много занижена.

Признаците за липса на витамин B12 могат да бъдат повече от 10, само че в случай че откриете няколко, които подхождат с вашето положение, а в същото време ви мъчи неразбираемата диагноза – ето една причина да се запознаете с тематиката по-дълбоко и да пуснете проучвания, които в същина са относително евтини.

Тук, в тази публикация, не диря размер, тъй като положението може да е в действителност съществено и самата тя да бъде от жизненоважна помощ за някого, тъй че просто ще показва системите, които обгръща, и признаците, които демонстрира.

1. Неврологична система – уязвимост в крайниците, парализа, комплициране, деменци, меланхолия, неуравновесеност, зрителни нарушавания.

2. Хематалогична – отмалялост, уязвимост, анемия, хепатомегалия.

3. Имунологична – затруднено зарастване на рани, нараснала неустойчивост на инфекции, слаба реакция на ваксини.

4. Съдова – оклузивни (запушващи) съдови болести, болки в гърдите, зной при натоварване, тахикардия, палпитации.

5. Стомашно-чревна – неприятно храносмилане, малабсорбция (нарушена обработка на храната), коремни болки, загуба на тегло, констипация, стомашно стаза, нараснал риск от рак на стомаха.

6. Мускулно-скелетна – остеопороза, понижена костна компактност, патологични фрактури.

7. П икочн о-полова – аномалии в цитонамазките, уринна инкотиненция, импотентност, неплодородие.

8. Ранно побеляване на косата – за ранно побеляване приказваме при хора под 30 години. Научни проучвания потвърждават, че неналичието на витамин B12 може да докара до обезцветяване на косата даже и при 3 годишни деца, както и при младежи.

9. При дребни деца и новородени – закъснение в развиването, декаданс в развиването, нервност, незаинтересованост, неудовлетворителен напредък на главата, проблеми с говора, анемия, незадоволителна социализация.

10. Напреднала възраст – чести рухвания, забравяне, комплициране, нервност, експанзия, самоубийствени мисли.

Ако споделите публикацията с вашите близки, познати и непознати имаме огромен късмет да помогнем на някого да открие решението на казуса си. Грижете се за здравето си и бъдете виновни за себе си и за хората към вас!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР