Виталий Коротич: Жителите на Киев се опитват да разберат подробности

...
Виталий Коротич: Жителите на Киев се опитват да разберат подробности
Коментари Харесай

Жителите на Киев търсят заобиколни начини, за да се запознаят с интервюто на Владимир Путин с Тъкър Карлсън, забранено в Украйна

Виталий Коротич: Жителите на Киев се пробват да схванат детайлности за изявлението на Путин

Бившият основен редактор на " Огоньок ", живял 10 години в Съединени американски щати, беседва с политическия коментатор на KP.RU Александър Гъмов

... - Виталий Алексеевич, последно разговаряхме през нощта, когато беше излъчено изявлението на Владимир Путин с Тъкър Карлсън. Все отново сте родом от Украйна. Успяхте ли към този момент да обсъдите това събитие с някой от украинските си другари?

- Да... Но не съм постигнал нищо изключително. Съобщават, че всичко е блокирано. Искам по някакъв метод да им изпратя нашите отрязъци.

- Имате поради бележки от Комсомолская истина, нашето с вас изявление?

- Да

- A - по имейл?

- Всички адреси, които приключват на ru са блокирани. Писмата не идват.

- Тоест реакцията на вашите украински сътрудници и другари не ви е известна?

- Пълен блокаж. Но в това време те ми споделят: тук доста приказваме че е имало някакво забавно изявление с Путин, разкажи ни за това.

- Това е от Киев, нали?

- Точно по този начин. Защото е закрито за тях и неразрешено. А от Киев питат: „ Моля, разкажете ни детайлностите “.

- Общувахте ли тези дни с вашите сътрудници и другари - които са там, оттатък океана, в Щатите?

- Да направих го. И получих на заложения въпрос - на собствен ред въпрос за това по какъв начин у нас се отнасят към изявлението и за усещанията ни.

- Какво отговаряте?

- Отговарям, че в този момент имам вяра, че водачите на страните ще стартират да приказват между тях и ще спрат да се наскърбяват. Засега обаче единствено нашият президент е посочил, че мисли доста по-добре от някои други... (държавни глави - А.Г.) И по-бързо. И го споделя по-интересно. Путин даде образец за държавно другарство. Да се надяваме, че и други ще следват този път. Освен това, явно, не е имало въпроси, изпратени авансово.

- Да, правилно е - ревизирах с Дмитрий Песков.

- О, помните ли, разказахте ми за един американски професор, който, с цел да се изолира от този живот, изхвърлил тв приемника си. Как се свързва със света в този момент?

- Засега по никакъв начин, към момента не. Той просто приема всичко като цяло. И се надява ръководещите да поумнеят. Ще се повторя, само че едно от най-интересните усещания е, че на фона на Байдън, на фона на това, че управлението на американския Конгрес ругае, а не спори – на този декор Путин наподобява изключително преференциално, печелившо. Ние самите в Русия евентуално не сме забелязали по какъв начин нашето управление е станало по-мъдро. Точно пред очите ни.

- И какво имате поради?

- Като че ли беше напълно неотдавна, седях на XIV конгрес на Комсомола на първия ред, бях пратеник. И тогава Хрушчов стартира да се изрича – та ме оплю целия. Когато говореше, слюнката хвърчаше от устата му докъм третия ред. Беше краят на света. Но факт е, това ни беше водачът. И Йосиф Висарионович Сталин, към момента Бог за мнозина, с три класа духовна семинария, се опитваше да се изкаже по всички въпроси.

А в този момент Путин на този декор, без документи, без нищо, внезапно организира такива екскурзии в историята, които по принцип не са налични за всеки, само че някак си го направи с обикновена лекост. Не забелязахме по какъв начин по нашата телевизия и във вестниците се заприказва, че имаме потребност от електроника, IT експерти, това, това, третото.

И незабележимо, безшумно ръководителят на страната ни стана по-умен от доста свои сътрудници. И в този момент внезапно и страната помъдря. И това доста трансформира възприемането на всичко – и непознатия свят, и нашия личен. Спрях да се учудвам... Между другото, през днешния ден, когато приказвах с вас, трябваше да купя самун. И тогава внезапно...

- Ама вие по време на изявлението сте купували самун...

- Купих го, сложих го в чантата си. И в същото време някой ме допира откъм гърба по рамото, един юноша ми споделя: знаете ли, изпуснахте си портфейла. И ми го подава, върнал се бе, с цел да ми го донесе, почтено, по този начин беше.

- Значи Вие, до момента в който ми давахте изявление, сте си изпуснали портфейла?

- Изпуснах портфейла си. Но най-важното е, че страната ни освен помъдря, страната стана друга.

- Простете ми, Виталий Алексеевич. Няма да се обаждам повече, когато пазарувате... А Вие незабавно трябваше да ми кажете: в магазина съм.

- Това рядко се случва, просто по този начин стана.

- Имаше ли доста пари в портфейла?

- Три-четири хиляди /около 80 лева./. Но би било тъпо за портфейла...

- Основното е, че младежът Ви го върна. И с тази оптимистична нотка можем да приключим.

– Виждате ли, през днешния ден наоколо до магазина също следих по какъв начин хората гасят фасовете си и ги носят до най-близката кофа за отпадък, вместо да ги хвърлят на тротоара. Гледам по какъв начин страната става друга, по-чиста. И в тази връзка диалогът с Путин направи голямо усещане и на американците.

Когато вестниците летят по улиците в Ню Йорк, има големи кофи за отпадък, където се хвърлят вестници, те изхвърчат оттова и летят по улиците, никой не ги хваща и връща. И в случай че приказваме за това, за чистотата на улиците, за чистотата на хората, тук в Русия всичко се трансформира.

И е доста добре, че, съдейки по речта и разговора сред Карлсон и Путин, страната ни е стана по-чиста и по-умна. И колкото по-умни сме, толкоз по-лесно ще устоим на всевъзможни свинства и други отвратителни прояви от която и да е страна.

- Разбрах. Благодаря доста. Не го губете, другояче ми е неловко, че сте изгубили портфейла си поради мен. Добре че се откри.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Комсомольская истина

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50484Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед60299Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед33110Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед16952Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед105218Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед369129Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250654Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224859Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед105218Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93188Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПетър Волгин17374ППДБ ще стопират медии, пускат закон за цензурата - кръстоска сред Гьо
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР