Виталий Гинзбург, Каспаров.ruРешението на Международния наказателен съд по отношение на

...
Виталий Гинзбург, Каспаров.ruРешението на Международния наказателен съд по отношение на
Коментари Харесай

Хага шокира руснаците - унижението на властелина е трагедията на робите

Виталий Гинзбург, Каспаров.ru

Решението на Международния углавен съд във връзка с Владимир Путин и упълномощената му попадия (детския омбудсман на Русия Мария Лвова-Белова – б.р.) – това е събитие, чиито последици към този момент даже е мъчно да си представим в цялостна степен.
Първо, това значи, че Западът дефинитивно е сложил

черно клеймо

освен върху Путин и днешна Русия, само че и върху " Руския свят ", който те съставляват. Това клеймо към този момент не може да бъде изтрито или анулирано с някакво политическо решение.
Второ, това е колосално достижение на украинската политика и дипломация, удостоверение за неоспоримото им водачество в постсъветското пространство, което в близкото бъдеще би трябвало да бъде доказано с разгрома на Русия, нейната РАЦИОНАЛИЗАЦИЯ под всякаква форма и лишаването й от нейното място като Постоянен член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Трето, това е

грамаден потрес за съветското население

Никога до момента Русия и " Руският свят " не са подлагани на такова оскърбление – единствената глава на 140 милиона чифта ръце и крайници да бъде по този начин унизена.
Астолф дьо Кюстин, който преди близо двеста години позволи сходна асоциация, надали е можел да си показа сходно нещо.
Унижението на властелина е нещастието на робите. Та те, за разлика от другите нации, в никакъв случай нищо сходно не са реализирали.
Четвърто, това е действителното и

необратимо начало на делегитимирането на путиновия режим,

за което мнозина говореха нееднократно, в това число аз.

Може да продължим в този дух, само че ми се коства, че е значимо да проучваме някои чисто на практика неща.
С оповестяването на решението на Международния углавен съд автоматизирано се сътвори нова действителност. И тя би трябвало да бъде оценена с схващане на съветската история, логика на психиката и просвета.
От една страна всички схващат, че на следващия ден никой няма да съобщи на правосъдните реализатори в Хага това незначително създание на ленинградските безистени, а цялата подопечна на Кремъл агитация обезверено ще маневрира сред две крайности. От непризнаването на Международния углавен съд до оповестяването на това решение на МНС за поредна победа на Путин.
Това допуска невиждани старания от страна на Кремъл за усилване на негодуванието против Запада, автари и патриотична нервност. Тук не трябва да се чакат никакви изненади. По-скоро със усилването на глобите (в никакъв случай няма да бъдат отслабени както им се желае на обособени съветски опозиционни политици, с цел да яхнат популизма) рецесията ще ескалира и протестните настроения също ще се ускоряват. При всички случаи този развой ще е тест за решителността на Запада.
Но въпреки това целият съветски естаблишмънт разбра всичко на мига и ще стартира да взема някои ограничения. Скандалът към Фонда за битка с корупцията (организацията, основана от Алексей Навални – б.р.) е единствено първият сигнал за идния

панаир на човешката измама и цинизъм

Сега ще последва лавина от оферти от страна на съветските елити за избавяне на парите и активите им.
В голямата част от случаите груповият Фридман (руският олигарх Михаил Фридман – б.р.)ще работи съгласно личните си разбирания, тъй като:
– те не умеят да работят по различен метод
– в случай че стартират да работят по друг метод, тези, които са ги сложили за свои фронтмени, просто ще заведат камара подготвени наказателни каузи против тях.
Във връзка с това Западът би трябвало да раздели съветската съпротива от съветските пари, употребявайки за това всички благоприятни условия, с които разполага – политически, процесуални и оперативни.
ЦЯЛАТА ОПОЗИЦИЯ – без значение от моралната й непорочност (като Фонда за битка с корупцията) и от нейната пристрастеност, и ВСИЧКИ РУСКИ ПАРИ, без значение кои са техните притежатели.

Сега на Запада ще бъде препоръчан привлекателен вид и от страна на властта, и от забележителна част от съветската съпротива. И той ще бъде показан като консенсус – цялата отговорност да се трансферира на Путин и най-близкото му обграждане.

Ще бъде огромна неточност от страна на Запада, в случай че не създаде и показа на Русия проект за делегитимиране на режима, без никакви малки врати за опазване на:
– институциите на незаконния режим
– персоните и бенефициентите му
– собствеността, за която ще се води главната битка
– пропагандата му.
В противоположен случай, без значение какъв брой чисти са желанията на днешните много задушевно одобрявани на Запад романтици и фанатици, доста скоро " Руският свят " ще трансформира всички тях в негодници – с лекост.

Властта ще засилва по всички вероятни способи „ Руската матрица ". Значителна част от опозицията в този момент в действителност се занимава със същото.

" Руската матрица " е имперщина, опираща се на антиличностност

Антиличностността значи, че всичко би трябвало да се унищожи и народът да се образува още веднъж.
А що се отнася до имперщината, тук има късмет. Работата е там, че имперщината в забележителна степен се парира от регионализма. Руснакът най-често е първичен когато става дума за „ Велика Русия " и в същото време е много разумен, когато става дума за опълчване против Москва във връзка със сметището, ориста на губернатора Сергей Фургал (арестът му провокира многохилядни митинги в Хабаровск – б.р.), който въобще не е честен или даже юридически блян, и така нататък
Следователно Западът би трябвало да разбере, че с цел да не бъде отсега нататък тази територия опасност за него и народите й да станат бенефициенти на своите запаси, той не трябва да се доверява на ИРАЦИОНАЛНАТА ОПОЗИЦИЯ, последваща дневния ред на ръководещите. Необходимо е да стартира сериозен разговор с национално- и регионалноосвободителните придвижвания, и надлежно с техните елити.

Решението на Международния углавен съд дава неповторим късмет на западните елити да преодолеят съществуващите различия във връзка с Путин и днешна Русия. Не може цивилизованият свят да продължава разговора с обвинения.
А във връзка с политическите дейци, които доскоро обществено го назоваха културен човек, би трябвало да се създаде позиция. И на първо място не във връзка с самите тях, а във връзка с ръководените от тях финансови структури, които са отвън контрола на интернационалните финансови организации.
Спомням си по какъв начин преди няколко години започнаха някакви диалози за Банката на Ватикана, за някакви трескави визити на чекисти в нея и така нататък Но тази тематика по този начин и не получи развиване, въпреки това очевидно да беше забавно на обществеността в западните страни.
Именно в този момент е най-подходящият миг да се нанесе решителен удар на " Руския свят " в Украйна. Именно в този момент към Украйна би трябвало да се насочи безграничен поток не от проекти и заявления, а от оръжие и доброволци, да вземем за пример летци, искащи да оказват помощ на Украйна със своите F-16 да освободи територията си от " братския народ ". С оглед на решението на Международния углавен съд друга позиция просто би била нелогична.
Заповедта за ареста на Путин е дълго чакано решение. Но то би трябвало да стане тригер за действителното ДЕЛЕГИТИМИРАНЕ на путиновия режим, безусловно без да одобряваме, само че и без да забравяме фразата на съучастника на Владимир Путин Вячеслав Володин: " Има Путин – има Русия. Няма Путин – няма Русия. "
Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР