Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се провежда разследване по

...
Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се провежда разследване по
Коментари Харесай

Прокуратурата във Велико Търново работи по случая с простреляното дете в Арбанаси

Под управлението на Районна прокуратура-Велико Търново се организира следствие по досъдебно произвеждане по член 129, алинея 2 по отношение на алинея 1 и член 338, алинея 3 от Наказателен кодекс. Поводът е постъпило известие за случай, при който е простреляно дете.

Според първичните данни, на 12.05.2024 година в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11-годишно дете е простреляло с револвер „ Смит енд Уесън " 357 магнум в дясното стъпало дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, само че е било оставено без контрол от притежателя му.

В хода на досъдебното произвеждане се изследват всички вероятни версии, като се организират дейности по следствието в изискванията на необходимост - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на очевидци. Предстои назначението на експертизи и осъществяването на други процесуално-следствени дейности.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на обещано лице ще се реши според от характера на събраните доказателства.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР