Висшият съвет за радио и телевизия в Турция е спрял

...
Висшият съвет за радио и телевизия в Турция е спрял
Коментари Харесай

Спряха излъчването на две предавания по турски телевизии заради критики към Ердоган

Висшият съвет за радио и телевизия в Турция е спрял краткотрайно от лъчение две телевизионни стратегии поради рецензии към президента Реджеп Тайип Ердоган, оповестява ДПА, като се базира на в. "Хюриет ".
Според решение на Висшия съвет за радио и телевизия, оповестено нощес, токшоу по сериозната към държавното управление телевизия Халк ТВ е спряно за пет предавния, а новинарска стратегия в праймтайма на Фокс ТВ няма да бъде предавана в продължение на три дни. Отделно на двете малките екрани са наложени санкции, предава Българска телеграфна агенция.
На 10 декември телевизионният водещ по Фокс ТВ Фатих Портакал подлага на критика натиска върху опозицията, като съобщи, че хората не се осмеляват даже спокойно да стачкуват против нарастването на цената на природния газ. "Колко хора ще се осмелят да излязат на улицата макар страха? ", попита Портакал в телевизионния ефир.
Ердоган реагира яростно против водещия от Фокс ТВ, чието фамилно име значи портокал. Ердоган съобщи, че някой си "портокал " или "цитрус " приканва хората да излязат на улицата. "Знай си мястото ", сподели Ердоган по адрес на телевизионния водещ.
В противоположен случай тази нация ще те удари с пестник по врата, разгласи Ердоган пред свои поддръжници в Коня на 17 декември. Вярвам, че правосъдната система ще даде урок на тези хора, добави президентът.
Двама известни турски комедийни артисти - Метин Акпънар и Мюждат Гезен участваха в ток-шоу по телевизия Халк, критикувайки това, което те нарекоха липса на народна власт в Турция. Двамата артисти са разследвани за засегнатост на Ердоган и турски съд им наложи в понеделник възбрана за пътешестване.
Много публицисти бяха изпратени в пандиза, а десетки медии бяха закрити след опита за прелом в Турция през юли 2016 година, напомня ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР