Висшето военноморско училище (ВВМУ) във Варна ще получава информация от

...
Висшето военноморско училище (ВВМУ) във Варна ще получава информация от
Коментари Харесай

Военноморското училище ще получава данни от сателит на Европейската космическа агенция

Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) във Варна ще получава информация от спътника Sentinel на Европейската галактическа организация, заяви през днешния ден зам.-началникът по образователната и научна активност на университета кап. I сан проф. Калин Калинов.

Достъпът до данните ще бъде на база контракт, който следва да бъде подписан сред двете институции. Целта е да се прави съпоставяне сред информацията от фотосите на спътника и радиолокационните системи, изясни Калинов.

Българската морска академия получава правото на достъп до информацията безплатно.

Калинов показа и нов план, финансиран с над 620 хиляди лв. по оперативна стратегия "Наука и обучение за образован напредък ", който учебното заведение ще осъществя до края на 2018 година. Той е ориентиран към привличането на младежи, които да работят върху научни проучвания. Проектът ще даде опция на към 45 докторанти, постдокторанти и учени да получат спомагателни познания по какъв начин се създават планове и се пази интелектуална благосъстоятелност. Освен това те ще имат опция да вземат участие в интернационалните конференции за сметка на академията, да разгласяват достиженията си, както и да употребяват услугите на консултанти в разнообразни сфери.

Калинов посочи, че главните посоки, по които ще работят учените, са осведомителните и информационни технологии, киберсигурността, галактическите проучвания, симулации и моделиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР