На 5 май извънредната новина, че Хамас е приел споразумението

...
На 5 май извънредната новина, че Хамас е приел споразумението
Коментари Харесай

САЩ и Израел играят опасна игра

На 5 май изключителната вест, че Хамас е приел съглашението за преустановяване на огъня, се популяризира като горски пожар из Газа, изпращайки хората по улиците да честват. Тяхната наслада обаче беше краткотрайна, защото Израел продължи напред със смъртоносна наземна офанзива против Рафах.

След седмици на обвинявания от страна на Израел и Съединени американски щати, че позицията му пречи на напредъка в договарянията за преустановяване на огъня, Хамас взе стратегическо решение, с което дейно надмина врага си. Топката в този момент е в полето на Израел и по-нататък в полето на неговия главен покровител, Съединените щати.

Ако не бъде подписано съглашение за трайно преустановяване на огъня, Израел ще бъде изобличен като същински унищожител на мира, а Съединени американски щати като непочтен медиатор.

Вече има индикации, че двамата играят игра, пробвайки се да продадат на международната общност неубедителни разкази, че Израел не е знаел за договорката, препоръчана на Хамас, и че Съединени американски щати се опълчват на израелска интервенция в Ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР