Висшето военноморско училище Никола Йонков Вапцаров“ във Варна /ВВМУ/ ще

...
Висшето военноморско училище Никола Йонков Вапцаров“ във Варна /ВВМУ/ ще
Коментари Харесай

Ръководството на ВВМУ на посещение в Русе, представят възможностите за обучение

Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “ във Варна /ВВМУ/ ще показа в Русе опциите за образование, които предлага на студенти и курсанти. Инициативата се възнамерява да се състои на 16-и януари от 14.00 часа в зала „ Европа “ на Доходното здание и се осъществя с поддръжката на регионалния шеф Анатоли Станев и началника на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева.

Учебното заведение предлага 12 цивилни специалности, както и седем специализации за курсанти. Сред тях са кибероперации, логистика на формированията на Военноморските сили, както и здравно обезпечаване на въоръжените сили. Припомняме, че Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов ” – Варна взаимно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско учебно заведение оферират единствената в страната опция за образование по компетентност „ Военен доктор “.

В рамките на самодейността, регионалният шеф Анатоли Станев ще организира и среща с ректора на висшето образователно заведение флотилен адмирал проф. д.в.н Боян Медникаров. Двамата ще обсъдят опциите за развиване на партньорството сред образователното заведение и Професионалната гимназия по речно корабостроене и мореплаване.

Ръководството на ВВМУ ще посети и други области в страната, като първата аудиенция е планувана в Русе. Това не е инцидентно, защото точно тук преди повече от век се заражда българското военно морячество. Тук е основана и Морската машинна школа.

По време на събитието се плануват срещи и с представители на локалната власт, а учениците ще имат опция да се допрян от близко до морския свят, като за задачата ще бъде ситуиран и специфичен симулатор, обезпечен от университета.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР