Висшето военноморско училище Никола Й. Вапцаров“ ще получи 5 млн.

...
Висшето военноморско училище Никола Й. Вапцаров“ ще получи 5 млн.
Коментари Харесай

Правителството дава 5 млн. лв. на Морското училище за ремонти

Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров “ ще получи 5 млн. лева за поправки действия. Сумата се отпуска от министерски съвет.

На община Аксаково се дават 400 000 лева за придобиване на последните три етажа от административната постройка на кметството.

Правителството утвърди спомагателни разноски и прехвърляния за 2017 година в размер на общо 53,4 млн. лева Основната част от средствата са за обезпечаване на действия в региона на защитата.

По бюджета на Министерството на защитата се отпускат 23 млн. лева, от които за поддръжка на хардуера на информационните, осведомителните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили – 20 млн. лева, за строително-ремонтни действия – 2 млн. лева и за реорганизация на административната постройка на работа „ Военна информация “ – 1 млн. лева

Средствата за Военновъздушни сили се обезпечават за сметка на плануваните за обезпечаване на летателната валидност на самолетите МиГ-29 – процедура, която беше спряна заради обжалване от трета страна.

За ремонтни действия в държавните висши военни учебни заведения посредством бюджета на Министерството на защита се трансферират 28 млн. лева От тях за ВА „ Г. С. Раковски “ се отпускат 7 млн. лева, а за НВУ „ Васил Левски “ – 16 млн. лева

Предвидени са и средства за рехабилитация на общинската пътна мрежа на община Елин Пелин на стойност 1 млн. лева Такава сума е утвърдена и за възобновяване и рехабилитация на улици в гр. Златарица и в с. Горско ново село.

Постановлението на Министерския съвет е признато неприсъствено на 22 декември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР