Висш генерал от САЩ заяви, че катастрофата на американски разузнавателен

...
Висш генерал от САЩ заяви, че катастрофата на американски разузнавателен
Коментари Харесай

Катастрофата на дрона показва, че Москва е готова да разшири зоната на конфликта и да привлече други страни

Висш военачалник от Съединени американски щати съобщи, че злополуката на американски разследващ дрон, прехванат от съветски самолети, демонстрира все по-агресивното държание на Москва. Междувременно Русия предизвести Вашингтон, че летящите дронове покрай Крим рискуват ескалация.

Ден откакто американският дрон падна над Черно море, министрите на защитата на Русия и Съединените щати Сергей Шойгу и Лойд Остин са провели телефонен диалог. Руското военно министерство твърди, че това е станало по самодейност на американската страна. По-рано Москва и Вашингтон си размениха взаимни обвинявания за случая. Руската страна предизвести американската да стои надалеч от въздушното й пространство. Инцидентът се приема за първата директна борба сред двете сили от нахлуването на Русия в Украйна. Отношенията сред двете страни са в най-ниската си точка от десетилетия.

Сергей Шойгу е споделил на Лойд Остин, че полетите на американски дронове край крайбрежията на Крим " са провокативни по своето естество " и могат да доведат до " ескалация в зоната на Черно море ".

В изказването на министерството се споделя още, че Русия „ няма интерес от сходно развиване, само че в бъдеще ще реагира по подобаващ метод “ и двете страни би трябвало „ да работят с оптималната отговорност “, в това число посредством отваряне на военни линии за връзка при рецесия. Американският министър на защитата Остин отхвърли да заяви детайлности за диалога - в това число дали е подлагал на критика съветското прихващане. Той обаче акцентира, че Съединени американски щати имат намерение да продължат да летят там, където интернационалното право разрешава, и настоя съветските военни самолети да работят по безвреден и професионален метод. Киев от своя страна съобщи, че злополуката на дрона демонстрира, че Москва е подготвена да разшири зоната на спора и да притегли други страни, оповестява БНР.

На бойното поле - Русия продължава да ускорява натиска в опит да превземе дребния град Бахмут в Източна Украйна и да обезпечи първата си забележителна победа от повече от половин година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР