Високоточна американска ракета ХАЙМАРС Украйна е нанесла осакатяващ удар на

...
Високоточна американска ракета ХАЙМАРС Украйна е нанесла осакатяващ удар на
Коментари Харесай

Украйна избива стълпени руски войници, докато чакат 2 часа реч на командира си

Високоточна американска ракета " ХАЙМАРС " Украйна е нанесла осакатяващ удар на съветска дивизия, до момента в който бойците ѝ са били безгрижно събрани на едно място, с цел да чуят тирада на командира си, оповестява през днешния ден вашингтонският Институт за проучване на войната, базирайки се на така наречен съветски " военни репортери ", блогъри следящи развиването на бойните дейности в Украйна.

Предполага се, че починалите съветски военни са най-малко 100 и още толкоз са били ранени в региона на Кременная, в окупираната от Русия Луганска област в Източна Украйна.

Тук работят 144-а и 3-а дивизия на 20-а съветска общовойскова войска, само че институтът не е могъл да откри веднага коя от двете е била изумена. 

Руските източници потвърждат, че бойците са чакали два часа, събрани на едно място, с цел да дойде командирът им генерал-майор Сухраб Ахмедов, който трябвало да им приказва преди планувано нахлуване.

" Два часа хората стояха стълпени на едно място и чакаха по кое време командирът на дивизията ще произнесе мотивиращото си слово - написа един от " военкорите ". - Но вместо него своето слово казаха ракетните системи за залпов огън " ХАЙМАРС " и артилерията на съперника.

На Южнодонецкото направление за няколко дни в боевета пострадалите бяха по-малко, в сравнение с от престъпната глупост на командира на дивизията ". 

" Военните репортери " критикуват очевидно злощастното решение за съсредоточаване на огромен брой съветски сили в обсега на украинската артилерия за толкоз дълго време и се възползват от обстановката, с цел да се върнат към рецензиите към съветското командване и неговата неефективност, написа в разбора си институтът.

Според него вълната на отвращение припомня реакцията на провоенната общественост на Русия на предходни значими случаи на безотговорни дейности на съветски командири, довели до трагични загуби. Сред тях е офанзивата на Въоръжените сили на Украйна на 31 декември 2022 година против съсредоточието на съветски сили в Макеевка, Донецка област.

Тогава „ военните репортери “ приканиха съветските управляващи да потърсят отговорност от военното управление, а след това постоянно се опитваха да хвърлят виновността за огромните военни провали на Русия върху обособени командири.

Този път „ военните репортери “ обаче се оплакаха, че командирът на 20-та общовойскова войска, Сухраб Ахмедов и сходни командири не престават да заемат основни позиции, вместо да бъдат подведени под отговорност, показва институтът. Той цитира един " военкор " да призовава да бъдат екзекутирани отговорните за сходни случаи командири пред техните елементи, без значение дали са полковници или генерали.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР