Високопоставен служител на украинското правителство изрази учудване, след като научи,

...
Високопоставен служител на украинското правителство изрази учудване, след като научи,
Коментари Харесай

Почти половината проверени бомбоубежища в Киев не могат да се ползват

Високопоставен чиновник на украинското държавно управление изрази удивление, откакто научи, че съвсем половината бомбоубежища в Киев, тествани по време на първоначалиен одит, са затворени или негодни за потребление, съобщи " Ройтерс ".

Президентът Володимир на всички украински бомбоубежища в петък, ден откакто трима души в Киев, до момента в който опитваха без триумф да влязат в скривалище по време на съветски въздушен удар.

Олександр Камишин, министър на стратегическите промишлености на Украйна, сподели, че от 1078 убежища, тествани през първия ден, 359 са били неподготвени, а други 122 - заключени, до момента в който 597 са били използваеми.

" Вчера, когато проверихме селективно убежищата в Оболонския регион с нашия кмет, безспорното болшинство от убежищата бяха затворени ", написа той в " Телеграм ".

Камишин сподели, че инспекциите ще продължат.

Русия ускори постоянните офанзиви против Киев от началото на май, изключително през нощта, преди дълго чаканата.

Смъртните случаи в четвъртък провокираха публично неодобрение и заричане за изострен отговор от страна на президента Зеленски, което изглеждаше ориентирано към кмета на Киев Виталий Кличко. Между тях и в предишното е имало конфликти.

Кличко призна на съвещание на локална комисия в петък, че носи известна отговорност, само че сподели, че и други са отговорни, изключително доближени на президента, които бяха назначени да управляват регионите на града.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР