Високопоставен служител на Хизбула Хашем Сафиедин е заявил, че оръжията

...
Високопоставен служител на Хизбула Хашем Сафиедин е заявил, че оръжията
Коментари Харесай

Хизбула към палестинските екстремисти: Нашите оръжия и ракети са с вас

Високопоставен чиновник на Хизбула Хашем Сафиедин е декларирал, че „ оръжията и ракетите “ на неговата група са били с палестински екстремисти, които са направили изненадваща офанзива против Израел в събота, при която починаха стотици израелци, съобщи " Ал Арабия ", представена от.

„ Ние не сме неутрални в тази война “... нашата офанзива в Шебаа беше обръщение – споделяме на израелците и Съединени американски щати да спрат тази „ нелепост “ или целият район ще бъде замесен в война. Нашата история, нашите оръжия и ракети са с вас. Всичко, което имаме, е с вас “, е споделил Сафиедин на събитие в крепостта на Хизбула Дахие в покрайнините на Бейрут в символ на взаимност с палестинските бойци.

Израел беше шокиран, когато ръководещото в Газа придвижване Хамас стартира своята многостранна ударна атака призори в събота, еврейския шабат, с хиляди ракети и сухопътни, въздушни и морски сили, които нападнаха и проникваха в израелски градове и кибуци и щурмуваха това, което медиите оповестиха, че е рейв празненство навън.

Израел също беше нападнат от север в неделя, когато Хизбула изстреля управляеми ракети и артилерийски снаряди „ в символ на взаимност “ с невижданата атака на Хамас, без да аргументи никакви жертви.

Паникьосани израелци звъняха на медиите, до момента в който се криеха в домовете си от екстремисти, които ходеха от врата на врата и стреляха по цивилни или ги отвличаха.

Най-тежките боеве от десетилетия убиха повече от 200 израелци и раниха над 1000, оставяйки тела на цивилни, разпръснати по пътищата, до момента в който от страната на Газа са починали минимум 313 и се оповестява за над 1700 ранени.

Неизвестен брой израелци бяха отвлечени като заложници, предизвиквайки смут в Израел и всеобщо усложнявайки военната му акция за възмездие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР