Високопоставен представител на палестинското ислямистко движение Хамас заяви пред ДПА,

...
Високопоставен представител на палестинското ислямистко движение Хамас заяви пред ДПА,
Коментари Харесай

Представител на Хамас: Имаме достатъчно оръжия и оборудване, за да се справим с израелските сили

Високопоставен представител на палестинското ислямистко придвижване Хамас съобщи пред ДПА, че подготовката на офанзивата против Израел е лишила месеци. " Часът на нападението беше прочут единствено на дребен брой водачи на Хамас, сподели пред ДПА Али Барака, който живее в ливанската столица Бейрут. Според Барака ислямисткото придвижване е постигнало задачата си с интервенцията, стартирана против Израел на 7 октомври.

" Сега придвижването Хамас счита, че е постигнало задачите си и по-късно ще накара израелския зложелател да се съгласи на договорка за замяна " на хванати от двете страни хора, изяснява Барака, като прецизира, че с цел да стартират индиректни договаряния за замяна, първо би трябвало да има прекъсване на огъня.

Представителят на Хамас споделя, че на 7 октомври сутринта бойците на " Хамас ", които проникнаха на израелска територия, са съумели да нападат над 50 поста и обитаеми пунктове.

Съботната офанзива на Хамас изненада и шокира Израел. Израелските сили отвърнаха с масирани въздушни удари по линията Газа, отбелязва ДПА.

Барака съобщи, че палестинците, които живеят в Газа, не се опасяват от предстоящата израелска наземна интервенция.

 

" Движението Хамас не е необитаем остров. Ние сме част от арабските и ислямските нации, както и от свободните нации на света. Ние сме национално придвижване за избавление, което приканва за освобождението на нашата земя и на нашите светини, както и за завръщането на всички палестински бежанци в родината ", акцентира Барака пред ДПА.

Барака загатна, че в случай че Израел се пробва да щурмува Газа, придвижването Хамас няма да остане единствено и би било подкрепено от близки съдружници, като да вземем за пример ливанското шиитско придвижване " Хизбула " и Иран.

 

" Имаме задоволително оръжия и съоръжение, с цел да се оправим с окупационните сили, които бяха победени от Хамас и които се оказа, че са страшни единствено на хартия ", посочи представителят на Хамас.

Движението Хамас попада в описите с терористични организации на Европейския съюз, Съединени американски щати и Израел.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР