Високопоставен представител на Израел заяви пред репортери, че Израел е

...
Високопоставен представител на Израел заяви пред репортери, че Израел е
Коментари Харесай

Израел повлиял върху политиката на САЩ за изтеглянето от Сирия

Високопоставен представител на Израел съобщи пред кореспонденти, че " Израел е получил съвсем всичко, което е изискал " по време на срещата на премиера Бенямин Нетаняху с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Бразилия, написа " Таймс ъф Израел ".

" Премиерът напусна срещата с възприятие, че Израел е оказал въздействие върху някои сфери (от американската политика) и че Израел и Съединени американски щати работят по разнообразни хрумвания по отношение на Сирия, които ще оказват помощ на Израел ", акцентира източникът.

Нетаняху е съобщил преди срещата, че е изискал от Тръмп да изтегли американските бойци от Сирия последователно, а не едновременно.

Източникът означи, че " Израел е отправил 8 молби и на 7 е отговорено " от Помпео.

Все още не е позволен въпросът за продажбата на остарели американски изтребители Ф-16 от Израел на Хърватия. Администрацията на Тръмп разгласи, че е гневна от договореностите сред Израел и Хърватия, откакто еврейската страна е прибавила израелски електронни системи към самолетите, с цел да убеди Хърватия да ги закупи. Вашингтон твърди, че самолетите са американски и не би трябвало да се продават на трета страна без утвърждението на Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР