Високопоставен представител на ЕС отхвърли политиката по Брекзит на новия

...
Високопоставен представител на ЕС отхвърли политиката по Брекзит на новия
Коментари Харесай

Топ представител на ЕС отхвърли политиката на Джонсън за Брекзит

Високопоставен представител на Европейски Съюз отхвърли политиката по Брекзит на новия английски министър председател Борис Джонсън след първата му тирада пред депутатите.

Джонсън съобщи, че се посвещава да " отърве " страната от ирландския граничен надзор, който е главният препъникамък в договарянията. В коментар основният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние съобщи, че премахването на граничната отбрана е " недопустимо ".

Джонсън беседва по телефона и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който е подчертал, че контрактуваното съглашение за излизането на Англия от Европейски Съюз е допустимо най-хубавото. Въпреки това - допълнил Юнкер - Комисията остава разполагаем за диалози през идващите седмици.

Англия би трябвало да излезе от Европейски Съюз на 31 октомври и новият министър председател даде обещание това да бъде сторено без ново отсрочване. Как ще бъде организиран въпросът с границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия беше основен въпрос при договарянията, които водеше предшественичката на Джонсън - Тереза Мей. Липсата на решение, което да удовлетворява и Европейски Съюз, и Англия в последна сметка докара до оставката ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР