Високопоставен джихадист от „Ислямска държава, задържан от турската полиция, планирал

...
Високопоставен джихадист от „Ислямска държава, задържан от турската полиция, планирал
Коментари Харесай

Заловен в Турция джихадист планирал атака срещу „Света София“

Високопоставен джихадист от „ Ислямска страна ", арестуван от турската полиция, възнамерявал да извърши нахлуване против „ Света София ", както и да вземе на мушка политици, ръководители на неправителствени организации (НПО) и други видни фигури в Турция, заяви в. „ Сабах ".

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу разгласи във вторник, че Махмут Йозден, с кодово име Абу Хамзи и още „ Турския емир " на терористичната група ИД, е бил арестуван при антитерористична интервенция в провинция Адана.

" Той е в ареста от 20 август. Разпитът му завърши и той направи някои самопризнания, само че най-важното беше, че успяхме да конфискуваме цифрови материали ", сподели Сойлу пред Абдулкадир Селви от вестник „ Хюриет ".

Сойлу означи, че цифровите материали включват указания от терористите на ИД в Ирак и Сирия, както и новата конструкция на терористичната група в Турция, в това число нейните цели и цели за образуване на екипи от 10-12 души за осъществяване на офанзиви.

Сред евентуалните цели на джихадистите била и военновъздушната база Инджирлик.

Според правосъдните документи 48-годишният водач в ИД е получавал по 7 000 $ (51 662 турски лири) за всеки вербуван терорист.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР