Висока 70 фута военновременна наблюдателна кула близо до Нюкасъл, която

...
Висока 70 фута военновременна наблюдателна кула близо до Нюкасъл, която
Коментари Харесай

Военновременна наблюдателна кула с оръдейна кула се продава като дом със седем легла за 500 000 британски лири

Висока 70 фута военновременна наблюдателна кула покрай Нюкасъл, която беше превърната в седеметажен дом, се продава за £500 000.

< p> Емблематичната стражева кула на Tynemouth, включена в листата от степен II, е издигната през 1916 година като боен бдителен пункт.

Добавени са оръдейни кули и наблюдателната кула е задействана още веднъж през 1939 година, с цел да отбрани североизточното крайбрежие от страховити нацисти военноморско навлизане.

Първоначално благосъстоятелност на военното министерство, 70-футовата кула е една от най-високите по рода си и е била необятно употребена по време на Втората международна война.

Майкъл Мортимър, ръководещ шеф на Hive Estates, който продава парцела, сподели: „ Стражевата кула в Тайнмут не е просто къща; тя споделя значим роман и е част от историята на Североизтока в две международни войни. “

След война, отличителната забележителност в кремав цвят е продадена и превърната в фамилен дом, който в този момент е ситуиран на седем етажа.

Имотът разполага с три спални, тераса на покрива с обсерватория, кухня, баня и заден двор с паркинг.

Всяка извита стая е с размери 3 м (9,10 фута) на 4,79 м (15,8 фута) и предлага панорамна панорама към североизточното крайбрежие от всеки прозорец.

В ясни дни допустимо е даже да зърнете шотландската граница на хълмовете Чевиот, които се намират на 50 благи на север.

Стражевата кула Тайнмът излиза на пазара за първи път, откогато беше продадена за последно през 2000 година, с предлага над 500 000 паунда.

Мортимър сподели: „ Не се случва всеки ден да представяте подобен неповторим и исторически парцел на евентуални притежатели на жилища – ние сме извънредно разчувствани да го пуснем на пазара.

< p> Той добави: „ За тези, които желаят да създадат изказване със идната си покупка на парцел или просто търсят дом с темперамент и история, наблюдателната кула е опция, която не може да бъде пропусната. “

Сградата е основана като командна кула за The Tyne Turrets, две оръдия, ситуирани в Seaton Deleval и South Shields, които бяха взети от бойни крайцери, с цел да пазят брега от приближаващия немски зложелател.

Извитият му дизайн е построен най-вече от подсилена стомана и бетон и резервира характерен темперамент измежду здравия си дизайн.

След войната кулата е продадена от Министерството на защитата като частна резиденция през 1967 година

Падат ли цените на жилищата в Обединеното кралство?

С неотдавнашния скок на лихвените проценти цените на жилищата падат за първи път от години.

Но спадът е сдържан през доста места, защото търсенето на жилища и лимитираното предложение се опълчват на низходящите трендове.

Средната цена на жилищата в Обединеното кралство е спаднала с 0,1% през 12-те месеца до септември 2023 година, съгласно Службата за национална статистика (ONS), отбелязвайки за първи път от 2012 година, че има годишен спад.

Най-стръмните годишни спадове бяха в Уелс и Южна Англия, до момента в който цените продължиха да порастват през годината в Шотландия и доста региони на Северна Англия и Мидландс.

Няколко банки и сътрудници по недвижими парцели предвидиха, че цените на жилищата ще паднат още веднъж през идната година, като Savills предвижда спад от 3%.

Препоръчително четене

  (The Guardian)

  (Yahoo News)

  (City AM)

Преглед коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР