Visa обяви, че над 100 нейни партньора от цяла Европа

...
Visa обяви, че над 100 нейни партньора от цяла Европа
Коментари Харесай

Картов оператор ускорява дигитализацията на малкия бизнес в Европа

Visa разгласи, че над 100 нейни колегата от цяла Европа са се включили към самодейността Where You Shop Matters (Има значение къде пазаруваш – Б.р.). Целта ѝ е да подкрепи притежателите на дребен бизнес да цифровизират активността си и да продължат да обслужват общностите в които оперират.

Програмата беше подкрепена и от български сътрудници на Visa, измежду които iCard myPOS и Paynetics.

Новината бележи значим стадий от поетия от Visa ангажимент да подкрепи 8 млн. дребни и междинни предприятия (МСП) в Европа и 50 млн. в международен мащаб да проработят онлайн, да се приспособяват и да развиват активността си в бъдеще. От началото на самодейността през лятото на 2020 година до момента повече от 2 млн. дребни компании от цяла Европа са получили поддръжката на Visa.

Негативното влияние на пандемията от COVID-19 върху дребния бизнес на Стария континент продължава. Проучване, извършено от Visa, демонстрира, че 65% от фирмите в него са загрижени за бъдещето си. В резултат от рестриктивните мерки дребните компании все по-често трансферират активността си онлайн и стартират да одобряват цифрови разплащания. Данните на Visa сочат, че над 10 страни в Европа регистрират 20% нарастване на онлайн продажбите като осем от 10 преводи към този момент са безконтактни.

„ Малкият бизнес играе решаваща роля в нашите общности и огромна част от него продължава да работи при сложни условия, в следствие от пандемията от COVID-19. Ние непрестанно се въодушевяваме от нововъведенията и предприемаческия дух, които доста притежатели на дребни компании демонстрираха, като приспособиха метода си на работа, с цел да продължат да обслужват своите клиенти. Горди сме, че над два милиона дребни компании са съумели да се възползват от партньорските начинания на Visa. Ще продължим да работим с клиентите и сътрудниците ни за икономическо възобновяване, което да резервира дребния бизнес в основата на нашите общности “, сподели Севдалина Василева, общоприет управител на Visa за България, Гърция и Кипър.

След оповестяването на уговорката си да поддържа 8 млн. дребни предприятия в цяла Европа по пътя към цифровата промяна на бизнеса им, Visa сплоти напъните си с банки, държавни управления, търговски платформи и софтуерни сътрудници, с цел да им даде опция да се цифровизират. По-долу ще намерите някои сполучливи образци:

• Публично-частни партньорства: В Чехия, Полша и Словакия Visa работи с държавните управления, с цел да обезпечи безвъзмезден достъп на дребните предприятия до безконтактни терминали за приемане на цифрови разплащания и програмен продукт през първите 12 месеца. Също по този начин, държавните управления в 29 страни дадоха отговор на потребностите на потребителите и покачиха лимита на безконтактните разплащания, с цел да им дадат опция да се разплащат с по-големи суми без физически контакт.

• Нова технология за приемане на цифрови разплащания: „ Tap-to-Phone “ е нова технология на Visa, която преобразува мобилните телефони в платежни терминали и оказва помощ на хиляди дребни бизнесмени да одобряват цифрови разплащания в Италия, Полша, Румъния, Турция, Украйна и Англия.

• Нови онлайн принадлежности: Създаването на онлайн бизнес може да бъде нелеко начинание. Visa работи с онлайн стратегии и цифрови платформи за извършване на покупки, с цел да даде опция на дребните магазини да открият онлайн наличие с минимални разноски и да бъдат конкурентоспособни. Този вид стратегии към този момент работят в 15 страни от цяла Европа и поддържат хиляди локални компании. Освен това, Visa разшири своята световна цифрова платформа Practical Business Skills, предоставяща безвъзмездни просветителни запаси. По този метод компанията оказва помощ на притежателите на дребен и микро бизнес да вземат сигурни и осведомени решения за разгръщане на активността си посредством разширена цифрова промяна.

• Нови банкови принадлежности: Малките компании от ден на ден стартират да употребяват опциите и услугите на цифровото банкиране, с цел да ръководят по-ефективно финансите си в актуалното сериозно време за тяхната активност (или работа). В партньорство с банки и финтех компании в цяла Европа, Visa създаде 30 нови стратегии за бизнес карти, които оказват помощ на дребните бизнесмени да ръководят по-добре своя паричен поток и покупки, и в същото време им предлага достъп до новаторски, нови средства за бизнес банкиране.

• Ангажиране на обществото: Visa разшири своята акция Where You Shop Matters, като приканва потребителите да пазарят в околните магазини и да поддържат дребния бизнес в общностите, където работят и живеят.

Тези начинания предоставиха запаси и помощ на повече от два милиона дребни компании да се приспособяват, да търгуват онлайн и да одобряват цифрови разплащания в отговор на смяната в потребителското търсене.

Положително начало, само че има още доста работа

За доста стопански системи в Европа 2021 година стартира с спомагателни ограничавания. Това е повода Visa да се обърне към партньорската си мрежа и да призове повече свои клиенти и сътрудници да се включат в самодейностите ѝ, ориентирани към поддръжка на дребния бизнес и дружно да оказват помощ на милиони дребни компании в този решителен интервал за икономическо възобновяване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР