Вирусно видео, заснето на борда на китайски високоскоростен влак, смая потребителите на социалните медии: „Разтърсваме се като бутилка шампанско“

...
Високоскоростните влакове в Китай предизвикват завист от много страни, осигурявайки
Коментари Харесай

Високоскоростните влакове в Китай предизвикват завист от много страни, осигурявайки ефективен масов транспорт през страна чрез мрежа, която до голяма степен се захранва от електричество.

Но с високите скорости идва малко неравномерно пътуване, нали? Е, един Redditor публикува видео, което показва колко гладко може да бъде пътуването с влак-стрела, дори когато пътувате с висока скорост.

Човекът във видеото демонстрира, че може да балансира монета на ръба й на перваза на прозореца до мястото, където седят, докато влакът удря 154 мили в час. Монетата едва се движи с милиметър.

Кадрите предизвикаха учудени коментари. „Междувременно в Канада се разтърсваме като бутилка шампанско, изминаваща 80 км (50 мили в час)“, отбеляза един Redditor.

Друг Redditor беше разстроен от друга характеристика на китайския влак: „Повече съм изумен от място за краката.“

Междуправителственият панел по изменение на климата предложи в доклад, че за да ограничим зависимостта си от прегряващи планетата мръсни енергийни източници като реактивно гориво, междуградските пътувания, които често се покриват от по-кратки полети, биха могли вместо това се извършва чрез високоскоростни електрически железници, захранвани от възобновяеми енергийни източници, като слънчева и вятърна енергия.

Разбира се, това ще изисква значителни инвестиции в железопътна инфраструктура в редица държави и самото строителство ще генерира много на замърсяване. И все пак, дългосрочното въздействие от увеличаването на пътуването с електрическа железница би намалило замърсяването с вредни газове и би надхвърлило краткосрочния проблем.

Историята продължава

Един забележителен проблем с високоскоростните електрически железници в Китай е как извличат енергията си .

Изследване на Китайската академия на науките, както се съобщава от China Dialogue, установи, че замърсяването, произтичащо от китайските железници, може би е по-високо от очакваното, тъй като въглищата се използват предимно в страната за производство на електричество. Въпреки това, тъй като Китай продължава да надхвърля собствените си амбициозни цели за чиста енергия, като добавя повече възобновяема енергия към своята електрическа мрежа, нивото на замърсяване трябва да стане по-малко проблем.

Така или иначе, пътуването с електрическа високоскоростна железница бъде бъдещето на транспорта за нациите по света, които искат да ограничат замърсяването с газ, причиняващо прегряване на планетата, за да охладят нашата планета.

Да се ​​надяваме, че подобно на високоскоростната железница в Китай, това е гладко каране, за да стигнете до тази точка.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за лесни съвети за спестяване на повече, похабяване на по-малко и помогнете си < /strong>докато помагате на планетата.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР