„Вирусните инфекции сред децата напоследък са се увеличи, често се

...
„Вирусните инфекции сред децата напоследък са се увеличи, често се
Коментари Харесай

Увеличили са се вирусните инфекции сред децата, често се стига и до болнично лечение

„ Вирусните инфекции измежду децата в последно време са се усили, постоянно се усложняват и е належащо болнично лекуване “. Това съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция доктор Добринка Стойчева, шеф на Детското поделение в Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в Ловеч.

По думите ѝ се вижда усилване на инфекциите на дихателната система, като от ден на ден деца са диагностицирани с пневмонии, бронхиолити и ларингити. При тях се постанова лекуване с антибиотик и се хоспитализират.

Д-р Стойчева сподели още, че при децата, които не боледуват доста и са с добър имунитет, рядко се стига до пневмония, само че при тези с по-намален имунитет инфекциите се усложняват до бронхопневмония.

Причината за увеличените случаи на вирусни инфекции съгласно доктор Стойчева е, че след рухването на противоепидемичните Коронавирус ограничения децата към този момент по-свободно излизат на открито, не се поставят и маски.

„ В детските градини ги одобряват здрави, само че някои деца са в инкубационен интервал и не може да се каже дали още са заболели или не и заразяват останалите. В детските колективи е по този начин “, разяснява педиатърът.

Тя поучава родителите да закаляват децата си, да не се прибързва незабавно при всяко едно заболяване да се включва антибиотик.

„ Трябва да се изчаква първите дни, със симптоматични средства, с някои противовирусни препарати, които ускоряват имунитета и да не се бърза с антибиотик. Много се усилва устойчивостта на микроорганизмите към антибиотици и те не работят “, уточни доктор Стойчева.

Тя сподели още, че с изключение на питателните добавки, които ускоряват имунната система, още по-добре е децата да одобряват пресни плодове и зеленчуци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР