Вирус от името на Национална агенция за приходите се разпространява

...
Вирус от името на Национална агенция за приходите се разпространява
Коментари Харесай

Внимание! Разпространява се вирус от името на НАП

Вирус от името на Национална организация за приходите се популяризира посредством електронната поща, предизвестяват от приходната организацията. В колцентъра на администрацията, както и по електронен път, са получени голям брой сигнали за подправено известие, в което потребителите се приканват да отворят атачмънт с уголемение zip.

Имейлите на подателите на подправените електронни писма са разнообразни, като не са засичани имейли с адрес от формалните домейни на Национална агенция за приходите – nra.bg и nap.bg. Заглавието на подправеното известие е: „ Уведомление по отношение на промени в регламента за подаване на заявления към Национална агенция за приходите “.

От Национална агенция за приходите декларират, че не са изпращали имейли с сходно наличие до своите клиенти. Според приходната организация най-вероятно става въпрос за изпращане на инфектирани с вируси електронни писма.

Национална агенция за приходите поучава своите клиенти да не отварят атачмънтите, а в случай че са го създали, да започват незабавно антивирусната си стратегия.  От приходната организация работят дружно със профилираните служби за издирването на причинителите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР