Виртуозът визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16

...
Виртуозът визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16
Коментари Харесай

Найджъл Кенеди свири на 16 октомври във Варна!

 Виртуозът визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16 октомври в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта. Това е една специфична среща - от дълго време предстояща, планувана и отлагана поради Covid-19. Големият тълковник беше избрал Варна за международната премиера на своя Първи концерт за цигулка и оркестър, само че провокациите на последната година трансформираха това. Сега ще имаме премиера за България на най-новото произведение на Кенеди - Концерт за цигулка и оркестър № 1 Fur Ludwig Van. Цигуларят ще го извърши дружно със Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна.

След отлагането на всички концерти, европейският тур на Бетовеновия план на Кенеди започва през юли с концерти в Полша, Германия и Швейцария. Варна ще се впише в есенния кръг от гастроли.

Английският виртуоз е подготвил същински празник за ценителите на класическия тон.

Голямата тематика на концерта е “Kennedy meets Beethoven " и всеки един миг в Зала Конгресна ще бъде реверанс към великия композитор. Публиката ще има удоволствието да показа едно от коронните осъществявания на Кенеди - неговата интерпретация на Бетовеновия цигулков концерт - върхов шедьовър в този род и в цигулковото творчество за всички времена.

Самият Кенеди признава, че се усеща откровено обичан в българския морски град и Варна е постоянно в сърцето му. А варненските фенове на виртуоза чакат с неспокойствие всяка нова среща с него, тъй като огромният маестро на въодушевената цигулка непрекъснато развива своя интерпретаторски метод и всякога сервира очароващи изненади на познавачите.

Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна международна кариера. Започнал като изобретение на великия Йехуди Менухин, въодушевен от иконата Стефан Грапели и неистово предан на своята цигулка, той влиза в историята на актуалната интерпретация на класическата музика със своя неподчинявящ се на обичайните канони жанр на театрално наличие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изрече и облеклото си, не се преценява с разпоредбите на аристократичия бон звук. Провокацията е в кръвта му, която кипва и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от успехите на обичания му футболен тим Астън Вила. Кенеди се радва на любовта на публиката по целия свят, която го посреща постоянно като суперзвезда, той е и притежател на многочислени влиятелни музикални награди, измежду които премиите BRIT, ECHO и редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а последният му албум " My World “ оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

Билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 35 до 85 лева Първите 250 билета за новата дата на концерта са на промо цени с 5 лева под номиналите.

Закупените към този момент билети за планувания за предходната година концерт на Кенеди важат без презаверка.

Билети могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, Летен спектакъл, Фестивален комплекс, както и в мрежата на Ивентим в цялата страна  - бензиностанции OMV, книжарници Orange, магазинитe Office 1 Superstore, Технополис, Български пощи, както и онлайн:
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР