Virgin Galactic стартира първия си космически туристически полет, засилва търговските операции

...
Virgin Galactic на Ричард Брансън набира темпото на пазара за
Коментари Харесай

Virgin Galactic на Ричард Брансън набира темпото на пазара за космически туризъм с пускането в четвъртък на своя ракетен самолет VSS Unity, превозващ 80-годишен бивш Британски олимпиец и майка и дъщеря от Антигуа и Барбуда, които спечелиха билетите си за полет чрез лотария за набиране на средства за нестопанската организация Space for Humanity.

Джон Гудуин, олимпийски състезател по кану в игрите в Мюнхен през 1972 г., здраве и здраве треньорът Кейша Шахаф и нейната дъщеря Анастатия Майерс, студентка по физика и философия в университета в Абърдийн, ще се присъединят към командира на Virgin Galactic C.J. Stuckow, пилота Кели Латимър и главния треньор на астронавтите Бет Моузес за подорбиталния космически полет нагоре-надолу.< /p>

Sturckow ще направи осмия си космически полет — четири на борда на космическата совалка и сега четири в контрола на космическия самолет на Virgin — докато Моузес ще направи своя четвърти, всички на борда на VSS Unity. Тримата пътници на Latimer и Virgin правят първото си пътуване извън атмосферата.

Полет от 29 юни, който превози трима изследователи от италианските военновъздушни сили, двама пилоти на Virgin и инженер на компанията на височина от близо 53 мили.

Този полет беше нает от италианското правителство, докато полетът в четвъртък е първият с „частни астронавти“. Представители на Virgin казват, че около 800 кандидати са в списъка на чакащите да летят на борда на космическия самолет на компанията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР