Вирджиния стана първият щат в американския Юг, премахнал смъртното наказание,

...
Вирджиния стана първият щат в американския Юг, премахнал смъртното наказание,
Коментари Харесай

Вирджиния стана първият южен щат на САЩ без смъртно наказание

Вирджиния стана първият щат в американския Юг, премахнал смъртното наказване, оповестиха информационните организации. Губернаторът на щата Ралф Нортам от Демократическата партия подписа през вчерашния ден закон, с който забрани смъртното наказване в щат, екзекутирал повече пандизчии от всеки различен.

Губернаторът подписа документа на гала пред пандиза Грийнсвил в Джарат, Вирджиния, откакто посети стаята за изтезания, където от 1991 година са били изпълнени смъртните присъди на 102 души.

От 2017 година в щата не са осъществявани изтезания. Но от 1608 година, когато е английска колония, Вирджиния е екзекутирала 1390 души.

Вирджиния стана 23-ят от 50-те американски щата, отказал се от смъртното наказване.

Губернаторът сподели, че наказването със гибел е фундаментално неправилно, незаслужено и безрезултатно. Не можем да постановяваме смъртна присъда, без да знаем дали постоянно сме прави. Правителството на щата към този момент няма да лишава живот, акцентира Нортами добави, че смъртното наказване е било по-често употребявано против чернокожите, каквито са 296 от 377-те пандизчии, екзекутирани от щата през 20 век.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР