Винетните такси няма да поскъпват, възможно е да намалеяг, заяви

...
Винетните такси няма да поскъпват, възможно е да намалеяг, заяви
Коментари Харесай

Винетките може да поевтинеят от 2023 година

Винетните такси няма да нарастват, допустимо е да намалеяг, съобщи в неделя районният министър Гроздан Караджов. Той утомни, че през новата седмица ще предложи на превозвачите нов, по-голям обсег на тол системата.

" Те по-скоро са за понижаване, тъй като винетките заплащат 2/3 от сумата. Това не е почтено – в другите страни 2/3 от нея се заплащат от тежкотоварните превози”, сподели Караджов пред Нова тв. Ако се осъществя разновидността с понижение на винетките, новите по-ниски цени ще влезнат в действие от 2023 година.

В момента тол системата обгръща 3 000 км от 20 000 км репубикански пътища. Разширението на тол системата най-вероятно ще се случи от 1 юни като обсегът ѝ ще стане 6200 км.

Караджов добави, че в този момент, с цел да избегнат платените пътища, някои превозвачи употребява трасета през обитаеми места, поради което жителите се оплакват, че пътищата, за които заплащат с винетки, са в неприятно положение.

Автомагистрала " Хемус " ще бъде подготвена в цялостния си тип до 2027 година, сподели още Караджов.

Той посочи, че строителството на „ Хемус” не е спряно.

Не са спрени процедурите, предоставени посредством ин хаус, строи се сега. По същите процедури се строи и пътят Ботевград – Видин, сподели Караджов.

Министърът добави, че се чака и позитивен отговор от екологичното министерство за тунела под Шипка.

Имаме оферта от изпълнителя, съгласно която след 4 години и 2 месеца след утвърждението на плана, тунелът ще бъде приключен. Чакаме единствено екологичната процедура да приключи, сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР