Вината за ранените полицаи по време на мача Левски-ЦСКА преди

...
Вината за ранените полицаи по време на мача Левски-ЦСКА преди
Коментари Харесай

Според Валери Симеонов на МВР е вината за ранените полицаи по време на мач

Вината за ранените служители на реда по време на мача " Левски " -ЦСКА преди седмица е на Министерство на вътрешните работи. Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов. Обясни, че преди въпросната среща шествие на почитатели минало пред Министерски съвет и били хвърляни бомбички, а охраняващите служители на реда не " си мръднали пръста, с цел да ги респектират ". Симеонов добави, че било поискано от сътрудника му Валентин Радев да наложи санкции и да уволни отговорните служители на реда.

Никога не съм ходил и не ме интересува футбола, само че не можем да приемем, че страната е безсилна пред футболната безредица откакто Англия съумя да се оправи с нападателните си почитатели, уточни още вицепремиерът.

На въпрос, обвързван с настояванията на полицейския профсъюз за незабавни ограничения против " терора по улици и игрища ", Симеонов разгласи, че синдикатите с изключение на да желаят пари друго не вършат и откакто са ги получили в този момент не си правят работата, имайки евентуално поради покачването на заплатите в Министерство на вътрешните работи след митинг, проведен от синдиката.

Във връзка с визитата на няколко депутати от " Атака " в Крим, измежду които и Явор Нотев, който е заместник-председател на Народното събрание, Симеонов разяснява, че в НФСБ са знаели за пътуването на представители на " Атака ". Според него обаче Нотев като представляващ Народното събрание не е трябвало да върви като се има поради позицията на България за проблема с Крим. Според него има " известно съображение " в настояването за оставката на Нотев поради това.

Вицепремиерът още веднъж отбрани плановете си за частична анулация на възбраната за пушене в заведения и за рекламата на хазартни игри.

Посочи, че превратно се тълкувала предлаганата от партията му смяна в Закона за здравето. Тя предвиждала да се пуши в нощните заведения, тези за занимания, летищата и плавателните съдове, а не да се позволи на всички места пушенето.

За
хазарта цитира данни на Световната здравна организация и нейно определение, съгласно което хазартът е " патологична болест ". Допълни, че в България приходите от хазарт образуват максимален дял в Брутният вътрешен продукт в съпоставяне със прилежащите страни. Освен това рекламата на хазарт повреждала душeвността на млади и възрастни хора, а пък налозите са доста ниски, което значи, че се наливат пари " в няколко крупни олигарси ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР