Винаги съм защитавал принципа, че министрите не са на една

...
Винаги съм защитавал принципа, че министрите не са на една
Коментари Харесай

Денков: Министрите не са пешки на никого

Винаги съм защитавал правилото, че министрите не са на една или друга партия . Те са хора, определени, откакто са получили утвърждението и на двете страни на партийните водачи, в този момент ще бъде и на двамата премери. Това съобщи министър-предесдателят Николай Денков, който дава отговор за осми път на въпроси на жители и публицисти във Фейсбук.



" Министрите би трябвало да си правят работата и да нямат партийни пристрастия. Ако не се оправят, би трябвало да си тръгнат по професионални аргументи, съобщи министър председателят. ГЕРБ много заблуждава публиката, че те нямат никакво отношение към състава на Министерския съвет, това не е по този начин ", акцентира Денков.

" Още като се съставяше кабинетът, ние сме обсъждали кои са вероятните лица. Част от хората, които в този момент са в Министерския съвет, са препоръчани от Мария Габриел ", уточни Денков.

По думите му, изказванието, че ГЕРБ има единствено Мария Габриел не подхожда на истината.

" Важно е министърът да си прави работата, би трябвало да престанем с това партийно разделяне, в случай че желаеме да работим дружно ", сподели Денков.

" Нищо не се опитваме да вземем на ГЕРБ, добави той и акцентира, че цялата теза по какъв начин ГЕРБ ще бъдат ощетени, е несъстоятелна. Министрите не са " пешки " на никого, те имат голяма власт и би трябвало да се отнасяме с почитание към тези хора ", добави той.

Според него не е редно да се приказва с неуважение към министрите.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР