Винаги съм твърдял, че когато една държава е стабилна нещата

...
Винаги съм твърдял, че когато една държава е стабилна нещата
Коментари Харесай

Бойко Борисов каза защо Китай ни предпочита за инвестиции и какво значение има Турция за нас

Винаги съм твърдял, че когато една страна е постоянна нещата се случват. Това, което бяхме предначертали като тактика, се получава. Това сподели пред камерата на Българска национална телевизия министър председателят Бойко Борисов, откакто взе присъединяване в интернационалния конгрес " 16+1 ". " Инфраструктурните планове, земеделието, вложенията ще донесат единствено мир на Балканите. Това е в полза на всички, в това число и на Европейски Съюз. Когато има строителство, има мир. На първо място е стабилността на България и района. С Виктор Орбан обсъдихме доста тематики, освен идното българско председателство. Обсъдихме едно стратегическо съглашение с Турция, нещо сходно на Брекзит. Ясно е, че Турция няма да се причисли към Европейски Съюз.

Това към този момент 50 години не случва. Виктор Орбан се смя на думите ми, само че се съгласи с тях. А точно, че Турция е неприемлива за Европейски Съюз, само че всички спим спокойни, че тя ни пази гърба. Обсъдихме още и газовия хъб ", разкри Борисов. " Китай ще извади 2 милиарда $ за вложения в Европа. С тях сме се разбрали. Те си мислиха, че идват и почват да строят автомагистрала. Това няма по какъв начин да стане в Европейски Съюз. Тук има ясни правила и всичко е написано. Сега нещата се доста по-ясни и точни. Обсъждахме финансирането на кулоар №8.

Китайците са провели сходни диалози и с сътрудника Ципрас. Убеден съм, че кулоар №8 ще промени историята на Балканите и от едно размирно място, те могат да се трансфорат в едно спокойно и проспериращо място. Само с общи старания можем да реализираме резултати. Това зависи от всички партии в България. Представете си всички тези планове осъществени на картата. Винаги приключвам с да живее автомагистрала " Хемус ". Тя е от изключителна значимост ", приключи министър председателят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР