Винаги гледам с голяма усмивка към малките момиченца, които като

...
Винаги гледам с голяма усмивка към малките момиченца, които като
Коментари Харесай

Преса за коса в багажника - моят сървайвъл кит за спешни женски случаи

Винаги виждам с огромна усмивка към дребните момиченца, които като ги попиташ какви желаят да станат като пораснат, споделят – публицисти. Е, истината е, че въобще не знаех с какво се понечвам, до момента в който основната ми редакторка, когато бях на 20 (да, започнах работа в медия, малко откакто станах пълнолетна), не ме прати на репортаж в отдалечено село. Каза ми:

" Взимай колата, един фотограф и желая да се върнеш с хубава история. "  

" Ама, каква история ", попитах я аз, а тя се усмихна майчински и сподели - " Не знам, моето момиче, на теб работата ти е да намираш истории. Отиваш в Родопите през днешния ден на обед и на следващия ден те очаквам с репортаж ".

Може би поради тази здрава подготовка на млади години или пък поради волната ми по природа душа, само че и до ден сегашен постоянно в багажника на колата си нося сървайвъл кит за незабавни случаи.



С моята работа на редактор в никакъв случай не знам дали тази вечер няма да съм на вечеря с посланика на Южна Африка или иска ми се наложи да работя с фотографите по някоя топ вест до късно и на терен. Затова и постоянно с мен имам специфичен сет за оцеляване – рокля, кецове, чифт гумени ботуши, малко лак и пяна за коса, изсъхнал шампоан и преса за изправяне.



Преди няколко години от една блогърка видях страховит нов метод да употребявам пресата – не за изглаждане на прическата, а назад – за намачкване на косата. И тъй като това е моята загадка фризура за незабавни обстановки, която изпитано работи, споделям ви по какъв начин да си извършите прическа в жанр: " Леле, оказа се, че съм на изявление в Пловдив в 7 вечерта, а съм не запомнила тотално ". Ето я в няколко доста лесни стъпки:

Стъпка 1 - подготовката



Впръскайте малко изсъхнал шампоан в корените на косата си и леко разтрийте кичурите с възглавничките на пръстите си. Аз употребявам изсъхнал шампоан на TRESemmé и съм много удовлетворена. Има пресен мирис, а резултатът, който чувствам върху косата си, несъмнено е добър. След сухия шампоан намачкайте косата с малко пяна. Тук е значимо да отбележим, че би трябвало да я разпределите отмерено и в случай че има потребност – навлажнете дланите си, преди да впръскате пяната.

Стъпка 2 – намачкайте косата с преса



Оставете за една-две минути косата намачкана с малко пяна, след това стиснете кичурите с ръка, като се пробвате да оформите дребни топки. Включете пресата и намачкайте събраните вкупом кичури от няколко страни. Повторете действието няколко пъти, до момента в който пресата успее да " запечата " всички непокорни къдрици и да ги фиксира.

Стъпка 3 – оформете



Независимо дали сте с дълга или къса коса, в случай че приберете няколко кичура над тила си и имате на разположение красива фиба или шнола – вие можете да оформите по едно и също време небрежна и доста секси свежа прическа, без дори да сте сресали косата си. За да фиксирате непокорните къдрици и да остане за по-дълго мокрият резултат от пяната, напръскайте косата от най-малко 30 сантиметра разстояние с добре фиксиращ лак. Аз залагам на този на TRESemmé с пета степен на фиксация и съм в действителност очарована.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР