Виктория Василева вече не е депутат в 47-то Народно събрание

...
Виктория Василева вече не е депутат в 47-то Народно събрание
Коментари Харесай

Невиждано чудо в НС! Всички депутати на крака, цяла България онемя от постъпката им

Виктория Василева към този момент не е народен представител в 47-то Народно заседание (НС). Това пожела самата тя, само че с решението си ненадейно натъжи депутати от всички парламентарно показани партии.

На трибуната се качиха представители на Политическа партия, Българска социалистическа партия, „Демократична България“ (ДБ), „Има подобен народ“ (ИТН), ГЕРБ и Движение за права и свободи, които признаха какъв брой почитат Василева и какъв огромен експерт е тя.

„Винаги съм се управлявала, че политика се прави с разум и сърце. Ако първото може да се компенсира, то второто – в никакъв случай. Благодаря на всички, които се отнасяха към мен с почитание и колегиалност“.

Това съобщи на изпроводяк Виктория Василева от трибуната на Народното събрание, преди гласуването за прекратяването на депутатските й пълномощия.

„Казвам „Сбогом“ единствено на личните си илюзии“, приключи тя.

След думите й на трибуната пожела да застане зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия – Кристиян Вигенин.

„Благодаря на Василева за взаимната ни работа – освен в този, само че и в предходните парламенти. Думата й не ставаше на две, работата с нея беше добра и оперативна. Тя е от хората, които имаха и сърце и разсъдък и се надявам, че този неин акт е една къса отмора и скоро ще я забележим в първите редици. Политиката има потребност от хора, като нея“, съобщи той.

Според Тошко Йорданов Василева е постъпила мъжки и почтено с решението си. От трибуната той й благодари за взаимната работа.

След него пред народните представители излезе и Десислава Атанасова, народен представител и водач на ПГ ГЕРБ.

„От нашата парламентарна група ще чуете положителни думи. Имаме мотив да си спомняме за предишни парламенти, в които тонът бе остър сред партиите ни. Надявам се, че поуките, които всеки взема по пътя си, са дълготрайни. Вие сте оценили хората по персоналните им качества. Личните ви причини няма да разисквам, само че желая да ви поздравя за това, че напускайки парламентарна група, напускате и Народното събрание, тъй като не желаете да злоупотребявате с доверието на своите избиратели“, сподели Атанасова.

Христо Иванов от Демократична България също се качи на трибуната:

„Казах на Виктория през вчерашния ден какво мисля, само че желая и от трибуата да й благодаря и да й пожелая всичко най-хубаво. С нея минахме през огън и лед. С нея обаче постоянно може да се беседва с причини и разсъдък. Голямата картина в никакъв случай не се губеше. Сигурен съм, че тя няма да скучае без Народното събрание, само че е значимо ние да си създадем извод, че губим сътрудник, с който може да се говори“, сподели Иванов.

От Движение за права и свободи не останаха безучастни в полемиката. Йордан Цонев също сподели няколко думи за Виктория Василева:

„Не е постоянно срещана процедура при напускането на наш сътрудник да споделяме положителни думи, а е хубаво да го правим“.

„Работил съм с нея, когато тя беше народен представител в 38-то Народно събрание и беше най-младият народен представител тогава. Времето лети. Изказвам удовлетворението – моето и на нашата ПГ за работата й. Благодаря за градивната работа в тежки и напрегнати моменти. Съжаляваме, че парламентаризмът губи към този момент един добър парламентарист“, съобщи той.

След края на гласуването краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народно събрание – Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“ (ПП) също си разреши няколко думи за нея:

„Имате моето почитание, спечелихте го за тези няколко месеца, в които работихме дружно. Надявам се, да се забележим още веднъж, да работим дружно още веднъж и ви искам успех“, съобщи Каза той.

Цялата зала ръкопляска по време на излизането й и се изправи на крайници.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР